El ple debatrà el compromís contra empreses vinculades amb la producció i venda d'armes


  • Comparteix:

El ple municipal de dilluns que ve debatrà mostrar el rebuig a les empreses que estiguin vinculades directament o indirectament a la indústria militar. La CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA presenten Centre Delàs d'Estudis per la Pau per fer 'els passos necessaris' per assegurar que els concursos públics no afavoreixin aquestes companyies. Delàs adverteix que la companyia Indra ha treballat en alguna ocasió amb el consistori i té una part de tecnologia militar.

La proposta presentada pels tres grups polítics inclou un termini de sis mesos per modificar les tramitacions per afavorir en els concursos públics les empreses que no treballin amb altres relacionades amb la recerca i el desenvolupament armamentístic. També insta l'Ajuntament a declarar Sant Cugat ciutat lliure d'empreses que fabriquin armes o tinguin alguna relació amb la producció i venda d'armament.

El Centre Delàs explica que la intenció és crear debat sobre què es pot fer a àmbit local per evitar els conflictes que provoquen masses de persones refugiades. Ho expressa el coordinador del centre, Jordi Calvo.

Jordi Calvo

Volem que generi debat. En una època en què tothom vol acollir i ajudar en una crisi humanitària com aquesta dels refugiats, però no ens plantegem com evitar-ho en un futur. Volem preguntar-nos què podem fer a nivell local perquè això no passi.


Calvo afegeix que es tracta d'una moció preventiva, ja que no hi ha moltes empreses d'aquest estil a Catalunya. Malgrat això, destaca la multinacional Indra, que té una part important de tecnologia militar.

Jordi Calvo

Té un caràcter preventiu perquè a Catalunya hi ha poques empreses d'aquest tipus. Però sí que destaca Indra, que treballa amb moltes administracions i té una part militar que la mateixa companyia accepta.


El Centre Delàs d'Estudis per la Pau és una entitat d'anàlisi de la pau, seguretat, defensa i armamentisme dedicada a la investigació i incidència política i social sobre els efectes negatius del militarisme i els conflictes armats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.