L'equip de govern de Valldoreix aprova les reurbanitzacions d'un tram dels carrers del Nard i del Molí


  • Comparteix:

Unió dels carrers de Barceloneta, a l'esquerra, i d'Antoni Caballé, a la dreta vista des del carrer del Molí / Foto: Google Maps

Unió dels carrers de Barceloneta, a l'esquerra, i d'Antoni Caballé, a la dreta vista des del carrer del Molí / Foto: Google Maps

La junta de veïns de Valldoreix ha aprovat de forma definitiva aquest dijous, amb els vots a favor del govern, els projectes de reurbanització d'un tram dels carrers del Nard i del Molí amb un cost, sense IVA, d'1,2 milions i 50.000 euros. El projecte del carrer del Molí, que comportaria la conversió en doble sentit de circulació, ha rebut les crítiques de l'oposició, que lamenta la decisió de l'equip de govern de desestimar les 94 al·legacions presentades. PDeCAT-Demòcrates-Actuem ha argumentat que actua per 'l'interès general' del territori. L'oposició, que ha demanat diàleg, hi ha votat en contra.

L'actuació al carrer del Molí, entre Antoni Caballé i Barceloneta, és una petició de 45 veïns per millorar la mobilitat a la zona. La intervenció comportaria una ampliació de la via als vuit metres que preveu el PGM per garantir la seguretat i l'accessibilitat. Així, es mantindrà la vorera est, s'ampliarà l'oest i s'augmentarà la calçada a cinc metres i mig. Amb l'IVA, les obres costaran 66.800 euros, 6.500 dels quals indemnitzaran els propietaris dels terrenys expropiats per a l'obra. Amb la modificació i l'increment del xamfrà d'Antoni Caballé s'assoleix l'amplitud necessària per garantir la seguretat en els girs.

És un projecte que va rebre 94 al·legacions, que, entre d'altres aspectes, exposen diverses afectacions i que el doble sentit comporta la pèrdua de places d'aparcament i inseguretat. El president de l'EMD, Josep Puig, s'ha mostrat decidit a aprovar la reurbanització tot i remarcar que no l'executarà a l'espera d'una transcripció del PGM que hauria de concretar els punts conflictius del projecte. La CUP-PC, que també ha presentat al·legacions de suport als veïns afectats, ha demanat al govern que aturi l'aprovació i dialogui amb els veïns. Així ha anat l'intercanvi d'impressions entre Puig i el vocal de la CUP Xavier Humet.

Josep Puig / Xavier Humet

Vostès prenen part en unes al·legacions i no tenen en compte el que diu el tècnic d'aquí. / Ens continuarem posicionant perquè el que estem buscant és un bon govern.


La sessió també ha aprovat definitivament per unanimitat la reurbanització del carrer del Nard, entre Ramon Escayola i l'avinguda de Baixador. La junta, d'altra banda, ha donat compte de l'ampliació de la dedicació de la vocal del govern Elena Degollada, que passa del 50 al 75%, amb un sou ara de 26.100 euros anuals.

Les mocions
L'última junta del curs polític ha debatut quatre mocions presentades, en bloc, per l'oposició. Totes han estat tombades, tret de la creació d'una bústia ètica de denúncia de la corrupció on line i anònima que s'ha aprovat per unanimitat. Les mocions que no han prosperat són les de reprovar les despeses del viatge del president de l'EMD a Canadà, analitzar la idoneïtat d'instal·lar indicadors leds no soterrats i impulsar procediments oberts en la contractació pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.