Suport municipal a la sardana per ser Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco


  • Comparteix:

Un aplec sardanista a la plaça d'Octavià

Un aplec sardanista a la plaça d'Octavià

Sant Cugat se suma al suport a la candidatura de la sardana a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco, impulsada per la Confederació Sardanista de Catalunya. Aquest posicionament és fruit d'una declaració de la junta de portaveus de l'Ajuntament que recull que aquesta dansa té els requisits per formar part d'aquesta classificació, que garantiria la seva protecció.

ESCOLTA-HO

La Llista Representativa és una figura prevista a la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial on també estan inscrites altres tradicions com la Patum de Berga, els castellers, el cant de la Sibil·la, les falles del Pirineu i la dieta mediterrània, entre d'altres. Segons la declaració de la junta de portaveus, la sardana transmet, 'de generació en generació', sentiment d''identitat i continuïtat'.

Per això, Sant Cugat dóna suport a la candidatura amb aquest acord que ha llegit l'alcaldessa, Mercè Conesa, al ple.

Mercè Conesa

Que la sardana sigui patrimoni cultural immaterial i que la inscripció a la llista contribueixi a sensibilitzar la societat sobre la seva importància.


L'acord es traslladarà a la Confederació Sardanista de Catalunya, a l'Ens de l'Associacionisme Cultural, a l'Institut del Patrimoni Cultural Immaterial, a la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat, al govern espanyol, a la Conferència General de la Unesco i a l'Entitat Sardanista de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.