Sant Cugat, contra la indústria armamentista


  • Comparteix:

Jordi Calvo, del Centre Delàs, durant la seva intervenció al ple

Jordi Calvo, del Centre Delàs, durant la seva intervenció al ple

Sant Cugat farà 'els passos necessaris' per assegurar que els concursos públics no afavoreixin empreses vinculades directament o indirectament a la indústria militar. El posicionament és fruit de l'aprovació d'una moció de la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA, el PDeCAT-Demòcrates i el PSC en nom del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, que detalla que la companyia Indra, amb una part dedicada a la tecnologia militar, ha treballat en alguna ocasió amb l'Ajuntament.

ESCOLTA-HO

El text declara la ciutat lliure d'empreses que fabriquin armes o tinguin relació amb la producció i venda d'armament, com ha exposat el membre del Centre Delàs Jordi Calvo.

Jordi Calvo

Intentem apel·lar els municipis perquè diguin que clarament no volen col·laborar amb això que passa.


Cs i el PP hi han votat en contra. Els taronges han titllat de demagògic el text mentre que els populars han vist la moció com un intent de confondre la ciutadania. Els regidors Sergio Blázquez i Álvaro Benejam han defensat els posicionaments.

Benejam / Blázquez

Les armes són instruments tan naturals com Internet i el que demanen seria com prohibir Internet. / Al directori d'empreses vinculades a la indústria armamentística del Centre Delàs apareix una empresa de Sant Cugat


La proposta determina un termini de sis mesos per modificar les tramitacions per afavorir en els concursos públics les empreses que no treballin amb altres relacionades amb la recerca i el desenvolupament armamentístic. La iniciativa ha rebut una esmena de PDeCAT, que demana fer una excepció quan es tracti de compra de productes per als cossos de seguretat de Sant Cugat.

El Centre Delàs d'Estudis per la Pau és una entitat d'anàlisi de la pau, seguretat, defensa i armamentisme dedicada a la investigació i incidència política i social sobre els efectes negatius del militarisme i els conflictes armats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.