'No' del ple de Sant Cugat a la proposta del PP i Cs perquè l'Ajuntament no doni suport a l'1-O


  • Comparteix:

El referèndum de l'1-O ha generat debat al ple d'aquest dilluns

El referèndum de l'1-O ha generat debat al ple d'aquest dilluns

El ple de Sant Cugat ha rebutjat la proposta del PP i Cs perquè l'Ajuntament es comprometés a no donar suport al referèndum de l'1-O. El PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, la CUP-PC i ICV-EUiA hi han votat en contra mentre que el PSC s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO

La moció del PP i de Cs proposava que l'Ajuntament no donés suport ni cedís recursos materials ni personals per a la celebració del referèndum. El portaveu popular, Álvaro Benejam, ha criticat l'1-O i ha posat en dubte la seva base democràtica.

Álvaro Benejam

És democràtic que no hi hagi un mínim de vots a favor per sobre del 50% per proclamar la independència? És democràtic que no s'exigeixi un mínim de participació?


El PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i la CUP-PC han sortit en defensa del referèndum. El regidor cupaire Ignasi Bea ha recordat que les forces independentistes són majoritàries a la ciutat i ha citat una cançó per descriure la situació política que es viu en aquests moments.

Ignasi Bea

Quan una cosa tan senzilla com votar és desobediència, vol dir que, com deia Kortatu, 'hay algo aquí que va mal'. Si votar implica desobediència, desobeirem fins al final.


ICV-EUiA i el PSC han criticat Cs i el PP per haver-los posat al seu cantó en la part expositiva de la moció. Els ecosocialistes i els socialistes s'han desmarcat dels populars i els taronges. ICV-EUiA ha remarcat que és partidària d'un referèndum, tot i que té dubtes sobre l'1-O. El PSC ha recordat la seva postura a favor del federalisme i en contra del referèndum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.