La zona 1 de transport i la Policia Local, al torn de precs i preguntes dels regidors


  • Comparteix:

Imatge de l'ajuntament / Foto: Web de l'Ajuntament

Imatge de l'ajuntament / Foto: Web de l'Ajuntament

La incorporació de Sant Cugat a la zona 1 de transport públic, la situació de la Policia Local i l'estat de diverses obres previstes a la ciutat han estat alguns dels temes que han aparegut al torn de precs i preguntes del ple. És el darrer dels punts de la sessió plenària.

ESCOLTA-HO

Sergio Blázquez (Cs) pregunta per escrit sobre la incorporació de Sant Cugat a la zona 1 del transport públic. L'equip de govern ha explicat que s'està treballant amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ja que l'Ajuntament ha demanat que el tribut metropolità se separi del rebut de l'IBI.

Dimitri Defranc (regidor no adscrit) ha demanat si existeix un protocol per fer front als efectes de les onades de calor. La tinent d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, ha informat que existeix un protocol en coordinació amb el CatSalut per fer seguiment a persones que viuen soles, són grans o estan en situació vulnerable. A més, es publiquen consells al web municipal. Defranc també s'ha interessat per l'existència d'un protocol contra casos racistes, després de la reclamació d'un grup de joves contra un establiment de Sant Cugat.

Álvaro Benejam (PP) ha reclamat l'estudi sobre el cost de l'aigua, que el consistori ja ha fet arribar als grups municipals i sobre les previsions per cobrir les baixes per jubilacions anticipades a la Policia Local. Segons Benejam, afectaran uns 13 agents en els propers mesos i la promesa de l'equip de govern era arribar als 120 agents abans d'acabar el mandat. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que s'informarà a la comissió informativa.

Roser Casamitjana (ICV-EUiA) ha lamentat que no s'hagi informat de la petició d'una subvenció per estudiar la recollida de residus porta a porta al centre de la ciutat, després que el ple hagi aprovat a proposta dels ecosocialistes una moció en aquest àmbit.

Munia Fernández-Jordan (Cs) ha preguntat sobre la previsió de convocar un ple extraordinari de l'estat de la ciutat. L'alcaldessa ha assegurat que s'està buscant una data.

Aldo Ciprian (Cs) ha reclamat el calendari previst per a les obres de connexió de la canonada de Sorea amb el barri de Can Barata. La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, ha rebutjat fixar un calendari, però ha concretat que s'ha demanat una subvenció a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de 200.000 euros per finançar part d'aquests treballs, que tenen un cost global de 600.000. Una vegada completats els tràmits de la subvenció, ha dit, s'iniciarà l'obra.

Ciprian també ha preguntat per l'acte de celebració del 25è aniversari del CAP de la Mina i si havia servit per reclamar a les autoritats de la conselleria de Salut el servei d'urgències pediàtriques 24 hores. L'alcaldessa ha explicat que es tractava d'un acte institucional que es va utilitzar per fer un posicionament durant el discurs.

Èric Gómez (ERC-MES) ha demanat que s'elimini l'esvoranc de la calçada a l'entrada del barri de Can Barata i ha preguntat per l'elaboració de l'ordenança de terrasses. Segons Gómez s'obliga alguns establiments de la plaça de Pep Ventura a tancar la terrassa a un quart d'una. Paraira ha assegurat que s'aplica l'ordenança actual, que distingeix l'horari d'estiu i d'hivern.

Ferran Villaseñor (ERC-MES) ha lamentat que la cobertura de les pistes de Sant Francesc no s'hagi inclòs a les inversions que es van presentar al consell d'Esports i només s'hagi informat de la col·locació de la gespa artificial. El regidor d'Esports, Eloi Rovira, ha aclarit que només es van presentar les inversions que estan en marxa i tenen dotació pressupostària, mentre que la cobertura de les pistes de Sant Francesc encara no té projecte desenvolupat ni partida adjudicada.

Lourdes Llorente (CUP-PC) ha sol·licitat l'estat en què es troba l'expedient obert per investigar l'actuació d'un policia local que va reduir un ciutadà. Paraira ha concretat que s'està recollint tota la informació sobre aquests fets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.