Conesa proposa als partits l'exregidor Ramon Palacio com a nou Síndic de Greuges de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu Ramon Palacio / Foto: Picssr.com

Imatge d'arxiu Ramon Palacio / Foto: Picssr.com

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha proposat als partits polítics del ple l'exregidor Ramon Palacio com a nou Síndic de Greuges de Sant Cugat, en substitució de Jaume Clavell, ha pogut saber Cugat.cat. Palacio, desvinculat de la política, va ser regidor independent del PSC a l'Ajuntament entre el 1999 i 2003. La proposta de Conesa no ha assolit, de moment, el consens necessari de les tres cinquenes parts del ple.

Nascut a Barcelona, Ramon Palacio viu a Sant Cugat i té 62 anys. Enginyer de telecomunicacions, ha treballat en diverses empreses del sector com Telefónica i Alcatel, i va ser director general de Red.es i Orbital 40. També ha estat vicepresident del Cercle per al Coneixement i la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCat), on encara és membre del consell. Actualment és el director de l'Observatori de Ciberseguretat de l'Institut d'Estudis de la Seguretat (IDES), professor associat de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i vocal de la junta directiva de l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicacions.

De la vida política de Ramon Palacio destaca l'etapa com a regidor a Sant Cugat (1999-2003) i l'entrada a la desapareguda Nova Esquerra Catalana (2007). El santcugatenc està vinculat al món local de les AFA i a entitats santcugatenques com el Club Muntanyenc (CSMC) i Amics de Pedra i Sang. Va ser president de la Coordinadora d’AMPA (1997-1998).

El reglament del Síndic
La normativa estableix que el mandat de Síndic de Greuges de Sant Cugat té una durada de cinc anys i la mateixa persona no pot exercir el càrrec més de dos mandats consecutius.

Per ser elegit, el candidat ha de rebre el vot favorable de tres cinquenes parts del ple, o sigui, el suport de 15 regidors. En cas de no reunir les adhesions necessàries es procediria a una segona votació en què l'elecció requeriria la majoria absoluta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.