ICV deixa la taula de partits pel referèndum per la seva reorientació cap a la campanya pel Sí


  • Comparteix:

Els regidors d'ICV, Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez

Els regidors d'ICV, Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) deixarà de participar en la taula local de partits pel referèndum perquè, segons els ecosocialistes, a la reunió d'aquest dimecres la resta de membres va decidir reorientar-se cap a la campanya del Sí. La formació verda assegura que se sent 'exclosa' i defensa que l'espai unitari a favor del dret a decidir ha de ser ampli i que encara no és 'cap pantalla passada'.

El portaveu d'ICV, Ramon Gutiérrez, explica que calen 'espais amplis' per debatre i 'avançar en l'exercici de la sobirania de Catalunya'.

Ramon Gutiérrez

Davant d'aquest canvi d'orientació, creiem que l'espai es fa més petit i ens sentim exclosos. Ja els vam fer saber a la resta de membres de la taula que fossin conscients que ens expulsaven d'aquest espai i van decidir fer-ho igualment.


Des del grup polític afegeixen que encara són 'precipitades' les campanyes tant pel Sí com pel No perquè 'és important' mantenir un espai unitari en defensa del referèndum per 'fer front a una possible ofensiva' del PP de l'Estat espanyol.

Ramon Gutiérrez

Nosaltres no hi estem còmodes amb la campanya del Sí i no donem per amortitzada la defensa del referèndum, creiem que encara hi hem de seguir batallant. També creiem que hem de mantenir un espai unitari de defensa del dret a decidir perquè no sabem la possible ofensiva que es pot venir per part del Partit Popular de l'Estat.


La taula de partits pel referèndum té representació dels grups sobiranistes amb representació al ple municipal i treballa des de principis d'aquest any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.