Sant Cugat adquirirà dos pisos més per a ús social a través de la llei de tanteig i retracte


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha comprat recentment un pis de l'avinguda de Cerdanyola per als Serveis Socials / Foto: Google Maps

L'Ajuntament ha comprat recentment un pis de l'avinguda de Cerdanyola per als Serveis Socials / Foto: Google Maps

L'Ajuntament adquirirà entre setembre i octubre dos pisos més per a ús social fent ús de la llei de tanteig i retracte, ha avançat a Cugat.cat la tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer. L'objectiu és posar els immobles a disposició dels serveis socials perquè el pugui llogar, temporalment, una família amb vulnerabilitat residencial.

Pellicer ha explicat que l'Agència de l'Habitatge de Catalunya és qui s'encarrega de fer la primera tria dels pisos i que és l'Ajuntament, en última instància qui decideix quins immobles compra. De fet, el consistori va comprar fa uns mesos un pis d'aquestes característiques.

Susanna Pellicer

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ens ha passat dos o tres pisos més i ara estem mirant quins ens quedem. Hi ha alguns que no tenim clar d'on procedeixen i altres necessiten massa obres, però crec que entre setembre i octubre un parell més en tindrem exercint el dret de tanteig i retracte.


Pellicer ha afegit que els serveis socials de l'Ajuntament tenen una llista d'espera de famílies que optarien a aquestes ajudes i que és per això que continuen en la recerca de la compra d'immobles perquè ara per ara no hi ha cap pis de Promusa buit.

Susanna Pellicer

Famílies esperant en tenim. Serveis Socials té una llista de persones més vulnerables i amb problemàtiques molt diverses, per tant, nosaltres necessitem pisos per aquestes persones.


La llei de tanteig i retracte prioritza que l'administració local compri aquells immobles que estan a mans de les entitats bancàries per desnonament. El preu, però, ha d'estar per sota del valor de mercat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.