L'Ajuntament estudia implantar la zona taronja al polígon de Can Sant Joan

Una de les zones d'aparcament lliure del polígon / Foto: Google Maps

Política

Publicat el 15/ago/17 per Albert Prat

L'Ajuntament estudia implementar la zona taronja al polígon de Can Sant Joan com a part del futur pla de mobilitat de la zona. Aquest tipus d'estacionament és de pagament, però obre la porta a les empreses a bonificar l'import als seus treballadors. De moment, el projecte encara s'ha d'acabar d'acordar amb els empresaris, amb qui el consistori ja s'ha reunit i amb qui vol pactar com serà finalment la mobilitat a la zona.

La zona taronja s'instal·laria a les places en superfície del polígon, que ara mateix són d'aparcament lliure, i es complementaria amb uns futurs espais de pagament que l'Ajuntament té planificats. D'aquesta manera, es vol ordenar l'estacionament en un polígon on ara mateix és difícil aparcar i on alguns conductors opten per fer-ho fora de la calçada. La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, ho ha explicat en declaracions a Cugat.cat.

Cristina Paraira

En aquests moments hi ha una mica un campi qui pugui. És una zona on hi ha molta gent i, tot i que hi ha reforços, s'hi havia de fer un projecte global.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El projecte forma part de la de millora del polígon de Can Sant Joan, que ja s'ha començat a executar i que inclou treballs en l'enllumenat i la creació de carrils bici.

Zona verda i vermella
Pel què fa a les altres modalitats d'aparcaments pendents d'implementar, la tinenta d'alcalde de Mobilitat ha explicat que estan pendents que acabi l'estudi que s'està fent per valorar com s'han d'aplicar la zona verda i vermella, les zones on s'ha de fer i quines característiques ha de tenir. Paraira ha explicat que, una vegada tinguin totes les dades, es començarà a implementar 'parlant-ho amb els veïns'.