Sant Cugat prepara una nova estratègia per a l'ocupació

Oficina de Treball de Sant Cugat / Foto: PSC

Política

Publicat el 25/ago/17 per Anna González

L'àrea d'Ocupació de l'Ajuntament està treballant una nova estratègia que ha de servir per reestructurar els serveis i marcar les prioritats municipals en aquest àmbit. Segons el tinent d'alcalde d'Ocupació, Pere Soler, la diagnosi està enllestida i està previst que la nova estratègia es presenti en els propers mesos.

Soler ha avançat algunes de les principals línies amb què treballa el departament que tenen com a eixos la connexió entre oferta i demanda de feina i les polítiques per dignificar les condicions de treball.

Pere Soler

Tot allò que incideixi en l'oferta i la demanda i la dignificació del treball, a més de en la contractació de l'Ajuntament són línies de treball.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Això afecta els plans d'ocupació, la borsa de treball, les polítiques de contracció municipal i el Servei d'Ocupació Municipal (SOM), entre d'altres. L'objectiu és poder implementar les mesures a partir del 2018. Tot plegat, com ha explicat Soler, per aconseguir l'atur zero o tècnic.

Pere Soler

El principal repte és aconseguir l'atur zero. Volem posar tot allò que estigui a les nostres mans perquè tothom que estigui a l'atur pugui treballar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Soler també ha avançat que el consistori està treballant per a l'arribada de noves empreses i per establir convenis de contractació. Segons les últimes dades, la taxa d'atur a Sant Cugat és del 6,63%.