Sant Cugat se suma a la manifestació en rebuig als atemptats


  • Comparteix:

Capçalera de la manifestació / Foto: ACN

Capçalera de la manifestació / Foto: ACN

Nombrosos santcugatencs s'han sumat aquest dissabte a la manifestació convocada per l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat en rebuig als atemptats de dijous de la setmana passada a la capital catalana i Cambrils. Sota el lema 'No tinc por', la multitudinària mobilització ha estat encapçalada per la ciutadania, especialment pels col·lectius que van formar part de la resposta als atacs com els serveis d'emergència i cossos de seguretat. L'alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha estat l'encarregada de representar la ciutat en l'acte.

Mig milió de persones segons la Guàrdia Urbana han omplert aquest dissabte el passeig de Gràcia de Barcelona a favor de la pau i per rebutjar el terrorisme, però també en contra de les guerres i del comerç d'armes. La mobilització, que ha arrencat als Jardinets de Gràcia i s'ha desplaçat fins a plaça de Catalunya, ha estat encapçalada per una gran pancarta amb el lema 'No tinc por' que subjectaven representants dels cossos policials i d'emergències que van atendre les víctimes després dels atacs, així com d'altres col·lectius afectats per la tragèdia. Després hi havia una segona capçalera formada per representants polítics i institucionals. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha estat present en representació de la ciutat.

Mercè Conesa

Tots volem estar junts en aquest crit No tenim por, no volem que el terrorisme i la violència afecti la nostra vida quotidiana i vulneri els nostres valors.


La mobilització ha acabat amb un acte a la plaça de Catalunya en què l'actriu Rosa Maria Sardà i l'activista del col·lectiu Ibn Batuta Míriam Hatibi han fet uns parlaments breus acompanyats per la interpretació de dos violoncel·listes del famós 'Cant dels Ocells' de Pau Casals.

Diversos col·lectius i santcugatencs a títol individual també s'han sumat a la convocatoria


















  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.