ICV-EUiA engega el curs polític amb la mirada posada a la transparència, l'elitització i el canvi climàtic


  • Comparteix:

ICV-EUiA engega el nou curs polític amb un triple repte: lluitar contra 'l'elitització de la ciutat' en temes com l'accés a l'habitatge i la fiscalitat, establir les estratègies locals necessàries per lluitar contra el canvi climàtic i un tercer repte que consisteix a millorar la transparència i el bon govern de la ciutat 'per fer més creïble la política municipal'. En aquest sentit, els ecosocialistes presentaran una moció al ple de setembre on insten l'Ajuntament a facilitar l'accés als actes, resolucions i decrets d'alcaldia en compliment de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Els verds proposen al govern que cada setmana faci arribar un llistat dels actes, resolucions i decrets d'alcaldia als regidors del consistori. El text també demana que es publiquin al portal de transparència del web municipal aquests documents, com explica el portaveu de la formació, Ramon Gutiérrez.

Ramon Gutiérrez

També plantegem que això sigui públic i que es pengin a la web aquells decrets que alcaldia signa. Potser no cal penjar el decret sencer però com a mínim el titular perquè la ciutadania ho pugui consultar.


Pel que fa a la lluita contra l'elitisme, Gutiérrez ha reivindicat que 'l'habitatge i la tarifació social haurien de ser pals de paller dels objectius polítics de l'Ajuntament'. El portaveu del grup municipal exigeix que es faci un replantejament de Promusa i que s'augmenti el parc d'habitatge públic de la ciutat. Gutiérrez ha criticat que tot i que la formació va demanar al gener d'enguany que l'Observatori de l'Habitatge es reunís amb urgència per començar a analitzar l'índex de preus de lloguer la trobada no s'hagi convocat fins aquest setembre. Ho ha explicat Gutiérrez.

Ramon Gutiérrez

Farem seguiment d'aquest observatori del replantejament de Promusa. Pressionarem perquè els objectius dels habitatges de lloguer siguin més alts i perquè hi hagi una actitud valenta per part de l'equip de govern per evitar l'elitització i la gentrificació de la ciutat.


En matèria de canvi climàtic la regidora Roser Casamitjana ha recordat que al gener del 2016 la formació va presentar una moció per elaborar un pla integral de sostenibilitat a Sant Cugat que va tirar endavant i ha lamentat que a hores d'ara no saben en quin punt es troba. També han demanat compromís al govern amb la futura Agenda 2030 i els han instat 'novament' a estudiar el sistema de recollida de residus a la ciutat.








  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.