Cs, el PSC i el PP reproven el decret d'alcaldia de suport a la convocatòria de l'1-O i ICV-EUiA no es mulla


  • Comparteix:

Els diputats de Cs, el PSC i el PP van abandonar l'hemicicle abans de la votació / Foto: ACN

Els diputats de Cs, el PSC i el PP van abandonar l'hemicicle abans de la votació / Foto: ACN

Cs i el PP carreguen contra l'alcaldessa, Mercè Conesa, per haver signat el decret d'alcaldia de suport a la convocatòria del referèndum d'autodeterminació aprovada aquest dimecres al Parlament. El PSC ha qualificat el referèndum d'il·legal i ha demanat 'no posar en perill' el funcionariat de l'ajuntament. De la seva banda, ICV-EUiA no s'hi posiciona i referma que no reconeix la votació com a referèndum sinó com a 'manifestació democràtica'.

La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán ha explicat a Cugat.cat que el seu grup municipal ja ha sol·licitat al secretari de l'Ajuntament un informe sobre la legalitat i els continguts del decret d'alcaldia. Aquest divendres, a més, també han presentat un recurs d'impugnació del decret d'alcaldia. La regidora del partit taronja ha lamentat que Conesa que no s'hagi posat 'al costat de la legalitat' i assegura que el seu partit farà el que calgui perquè es respecti la llei.

M. Fernández-Jordán

Evitarem que la ciutat es posi al servei del sectarisme de l'alcaldessa, que només pensa pels vots dels independentistes i no de tots els santcugatencs.


Cs demana 'respecte' als funcionaris, ja que considera que se'ls demanarà accions que poden ser il·legals.

Des d'ICV-EUiA, el portaveu Ramon Gutiérrez ha refermat el suport de l'agrupació a la votació en la vessant de 'manifestació democràtica', però no com a referèndum.

Ramon Gutiérrez

Com a referèndum no li donem suport, però sí com a manifestació democràtica. L'alcaldessa pot signar el que vulgui.


Els ecosocialistes encara han de debatre internament quin posicionament adoptaran de cara a l'1-O.

El PSC titlla l'1-O d''operació política al servei dels interessos dels independentistes'. També ha demanat un informe al secretari municipal sobre l'aplicabilitat del decret signat per Conesa i s'ha mostrat amoïnat per la situació a la qual s'exposen els funcionaris del consistori. José Gallardo és el portaveu socialista.

José Gallardo

El que volem fer és protegir l'ajuntament i els treballadors públics, que no tenen perquè decidir coses il·legals.


El partit ha remarcat que el seu posicionament no afecta el compromís amb el projecte de govern amb el PDeCAT, ja que el pacte subscrit està exempt de manifestacions de caràcter polític.

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, creu que el govern ha pressionat els alcaldes perquè col·laborin amb la celebració del referèndum. En el cas de Sant Cugat, el popular insta l'alcaldessa a fer 'un pas enrere' i que no doni suport a la votació.

Álvaro Benejam

L'alcaldessa patina i està anant més enllà de les seves funcions. Serà còmplice d'incomplir una constitució que la fa a ella alcaldessa. Que faci un pas enrere.


El també president del PP ha explicat que el seu partit està estudiant opcions per impugnar el decret d'alcaldia de suport al referèndum que Conesa ha signat aquest matí.

Aquest dijous a la nit, el Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit els quatre recursos d'inconstitucionalitat contra la Llei i la convocatòria del referèndum i ha suspès, per unanimitat i de manera cautelar, els acords.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.