El Comitè de Defensa de la República engega la campanya del 'Sí' a Sant Cugat

El Comitè de Defensa del Referèndum ha engegat la campanya del 'Sí' amb actes i concerts a la plaça del Rei

Política

Publicat el 10/set/17 per Pau Vázquez

El Comitè de Defensa de la República s'ha presentat aquest dissabte en societat per donar a conèixer la seva campanya a favor del 'Sí' al referèndum de l'1 d'octubre. Així, el col·lectiu ha engegat els motors amb un acte polític encapçalat per la regidora de Crida per Sabadell Míriam Ferràndiz i el membre del Sindicat de Llogaters i de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) Julià Mestieri.

La iniciativa està formada per un col·lectiu de ciutadans amb sensibilitats de l'esquerra sobiranista. El portaveu del CDR, Jordi López, ha explicat a Cugat.cat quin és l'objectiu del comitè.

Jordi López

L'objectiu és que a Sant Cugat es pugui fer el referèndum i fer campanya pel 'Sí' tot i que volem que l'opció del 'No' estigui també representada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La intenció es crear una xarxa que lluiti per la justícia social i la llibertat dels pobles, i aglutini aquella gent d'esquerres que 'pot no sentir-se còmode amb el discurs de la dreta independentista'.

El primer acte per donar-se a conèixer ha estat marcat per temàtiques com el feminisme i els drets socials. La jornada s'ha completat amb un sopar popular a la plaça del Rei amenitzat per Pubilles Ninja i els concerts dels grups santcugatencs Zapato y Cordón i Dröpools.

Una vegada engegada la campanya, el Comitè de Defensa de la República prepara per dissabte vinent una nova acció. En aquest cas, col·locaran una urna gegant a la plaça d'Octavià perquè els ciutadans dipositin una papereta amb un desig per a la futura República.