La secció local de CDC encara no ha definit una postura oficial sobre el referèncum de la Constitució Europea


  • Comparteix:

El congrés del partit no es farà finalment a Sant Cugat, tal i com s'havia demanat

El congrés del partit no es farà finalment a Sant Cugat, tal i com s'havia demanat

Sant Cugat no acollirà finalment el congrés extraordinari de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) que ha de servir per fixar la posició del partit en el referèndum de la Constitució europea. El president de l'agrupació local, Ramon Bonastre, ha explicat que tot i que la campanya pel 'no' va sorgir d'un grup de militants santcugatencs, el partit encara no ha decidit la seva posició oficial.

El congrés extraordinari de CDC per decidir la posició del partit sobre la Constitució europea es farà, finalment, a Barcelona el proper 2 d'octubre, i no a Sant Cugat, com havia proposat l'agrupació local convergent. El seu president, Ramon Bonastre, explica que els motius d'aquesta decisió són purament logístics, i no polítics.

Ramon Bonastre

Al principi semblava que seria un congrés reduït, però serà massiu, i a Sant Cugat no hi ha un espai adequat per acollir-lo.


Bonastre ha explicat que tot i que la campanya pel 'no' a la Constitució europea, i la proposta de debatre la qüestió en un congrés extraordinari, van sorgir d'una part de la militància santcugatenca, la secció local encara no ha decidit la seva postura oficial. Ho farà després del congrés, on es debatrà una ponència de la direcció que servirà per emmarcar el debat.

Tot i que encara es desconeixen els detalls d'aquest document, Ramon Bonastre assegura que la ponència serà plenament europeista, però qüestionarà un model d'Europa que no tingui en compte els drets del poble català.

Ramon Bonastre

El que està clar és que no podem dir sí a una Europa de qualsevol manera, i no entenem que hi hagi altres forces polítiques que ho acceptin.


Segons Bonastre, el fet que a CDC hi hagi diferents posicions sobre la Constitució Europea demostra la riquesa d'idees del partit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.