ICV-EA convida als grups polítics a oblidar interessos de partit i a fer un pacte per protegir Collserola

Política

Publicat el 8/set/04 per Ester Castanyer

ICV-EA de Sant Cugat considera que cal deixar de banda els interessos partidistes i anar tots a una per arribar a un acord sobre la protecció de Collserola. Els ecosocialistes fan una crida a tots els partits i a les entitats per arribar a un pacte de ciutat per la preservació dels diferents sectors urbanitzables no programats que queden al nostre terme municipal.

ICV-EA proposa englobar en un sol debat qüestions com la preservació de Can Busquets, el futur parc rural de la Torre Negra o les diferents zones 21 -urbanitzable no programades- que encara queden al municipi.

I és que pels ecosocialistes, ara que ja no hi ha la pressió de les diferents comteses electorals, és moment de deixar d'utilitzar aquests temes com a arma partidista i d'acostar posicions per arribar a un pacte de ciutat sobre la protecció de Collserola. Per al portaveu d'aquesta formació, Xavier Boix, si en el seu moment es va arribar a un pacte sobre el creixement de Sant Cugat, ara s'hauria de poder fer el mateix per tancar definitivament el municipi i preservar aquelles zones limítrofes amb el Parc de Collserola.

Xavier Boix

Crec que no val la pena gastar forces criticant-nos sinó que hem emplear-les per tancar la ciutat. Hem de ser capaços d'arribar a un acord per la protecció de Collserola.


Des d'ICV-Ea consideren que és important aprofitar el moment actual, en que CiU i ERC tenen responsabilitats de govern a Sant Cugat, mentre que PSC, ERC i ICV en tenen a la Generalitat i en d'altres administracions amb competències dins el Parc de Collserola.

Per a Xavier Boix, la protecció d'aquest espai no pot ser només cosa d'un ajuntament sinó que hi ha de treballar les altres administracions competents, i sobretot en un moment en què s'han d'aprovar els diferents plans territorials de Catalunya, entre ells el de la Regió Primera, on està inclòs Sant Cugat.

Xavi Boix

Aquestes coses s'han de fer des de l'Ajuntament però també des d'altres administracions i, o anem tots junts, o no ens en sortirem.


L'objectiu dels ecosocialistes és presentar aquesta proposta a la propera reunió de treball de Territori i a la Junta de Portaveus d'aquest mes de setembre, i obrir un debat sobre aquest tema. Des d'ICV-EA consideren que també seria adient convidar-hi a les diferents entitats que vulguin participar en aquest futur pacte ciutadà.