Conesa i els alcaldes dels municipis de l'AMI i l'ACM declararan davant la Fiscalia


  • Comparteix:

Miquel Buch i Neus Lloveras, atenent els mitjans / Foto: AMI

Miquel Buch i Neus Lloveras, atenent els mitjans / Foto: AMI

Els alcaldes i les alcaldesses de les ciutats integrades a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), entre ells Mercè Conesa, aniran a declarar davant la Fiscalia pel suport a l'organització del referèndum de l'1 d'octubre. És el posicionament fet públic aquest dimecres per les associacions, que també han aprofitat per convocar tots els batlles investigats aquest dissabte, a les 12 del migdia a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

La presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, ha reiterat la unitat dels alcaldes en permetre la celebració d'un referèndum.

Neus Lloveras

La unitat és absoluta, el nostre objectiu és continuar treballant en positiu per l'1 d'octubre. No tenim res a amagar, quan s'hagi d'anar a declarar, declararem. Continuarem treballant perquè puguin expressar-se lliurement a les urnes.


Lloveras ha matisat que podria haver-hi alcaldes que decideixin anar a declarar 'voluntàriament' i, d'altra banda, 'algun alcalde' que decideixi no fer-ho. 'Hi ha diferents formes d'anar a declarar', ha afegit, després que la CUP hagi assegurat que els seus alcaldes no aniran a declarar davant la Fiscalia.

El president de l'ACM, Miquel Buch, ha sentenciat que, si una persona té un problema amb la justícia, i la justícia el persegueix, 'aquesta persona té un problema'. També ha afegit que 'quan són més de 700 alcaldes els perseguits per la justícia, qui té un problema no són els alcaldes, és la justícia espanyola qui té el problema i no nosaltres'.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.