Els partits sobiranistes celebren actes d'inici de campanya de l'1-O amb una crida a la mobilització

Política

Publicat el 15/set/17 per Sílvia González

Els partits sobiranistes han emplaçat la ciutadania a pronunciar-se l'1-O i a ser partícips del 'moment històric' del país en diversos actes per encetar la campanya per al referèndum, anul·lat pel Tribunal Constitucional (TC). PDeCAT, la CUP i ERC han coincidit a subratllar la importància de la mobilització aquella jornada de cara a decidir el futur de Catalunya.

Mentre a Tarragona 8.000 persones es donaven cita al Tarraco Arena tot i l'avís de la delegació del govern espanyol, a Sant Cugat els partits sobiranistes també han dit la seva sobre el primer d'octubre.

Una trentena de membres del PDeCAT i la JNC han acudit a la plaça dels Quatre Cantons per enganxar cartells amb el lema 'El sí que volem'. El president del partit, Eloi Rovira, ha dit que ara es dibuixa una escenari perquè 'les coses siguin diferents'.

Eloi Rovira

És la campanya més important de la nostra vida. La ciutadania ha de dir la seva.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Una dotzena de membres de la CUP, a la rotonda del passeig de Francesc Macià amb Salvador Espriu, ha fet l'enganxada amb el lema 'Viure vol dir prendre partit'. La membre de l'assemblea Núria Gibert ha demanat als santcugatencs que no desaprofitin l'oportunitat per opinar.

Núria Gibert

És una oportunitat única i històrica per decidir el futur del nostre país. Que ningú es quedi a casa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



ERC, amb una trentena de representants, també amb les JERC i MES, s'ha desplaçat fins al carrer de Lluís Companys i ha lluït cartells amb diferents missatges per reclamar la Republicana Catalana. La membre de l'executiva Mireia Ingla ha defensat el caràcter 'legal i vinculant' de la convocatòria i ha cridat a la participació.

Mireia Ingla

Només la Repúblicana Catalana pot garantir el benestar dels ciutadans. Hem de trencar amb l'actual 'status quo'.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els tres partits independentistes han escollit espais públics habilitats per fer l'enganxada de cartells.