ICV crida a la participació l'1-O


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'agrupació local d'ICV

Imatge d'arxiu de l'agrupació local d'ICV

ICV promourà la participació en la convocatòria de l'1 d'octubre, que consideren una mobilització. Així ho ha decidit Catalunya en Comú, on s'integra el partit local, després d'una consulta interna que ha aconseguit l'aval de gairebé el 60% de les bases. Tot i així, l'agrupació descarta formar part de la campanya i manté la necessitat d'un referèndum, consensuat, amb garanties i vinculant.

A àmbit local, ICV encara no ha decidit com es traduirà aquesta crida a la participació. El coodinador d'ICV, Ramon Gutiérrez, ha defensat aquesta mobilització a favor del dret a decidir, especialment com a resposta a l'estratègia impulsada pel PP per aturar una convocatòria, que ha estat suspesa pel Tribunal Constitucional (TC).

Ramon Gutiérrez

Creiem que cal que molta gent defineixin aquesta mobilització com un pas important pel dret a decidir i a més el PP ens dóna arguments.


Tot i així, Gutiérrez ha assegurat que a partir del 2 d'octubre seguiran promovent el diàleg per aconseguir un referèndum amb garanties.

Ramon Gutiérrez

A partir del 2 d'octubre haurem de fer una proposta de país i seguirem reivindicant el referèndum que toca.


Més de 3.000 persones han votat a la consulta interna de Catalunya en Comú per decidir el seu posicionament davant la convocatòria de referèndum. El 59,39% ha votat a favor de participar a la mobilització, mentre que el 40,61% ha votat en contra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.