Conesa i la resta d'alcaldes de l'AMI i l'ACM citats per la Fiscalia es concentren a Barcelona


  • Comparteix:

Conesa, en un acte amb l'AMI / Foto: Localpres

Conesa, en un acte amb l'AMI / Foto: Localpres

Els 712 alcaldes de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), entre ells Mercè Conesa, es concentren avui, a les 12 del migdia, a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat com a resposta a la citació de la Fiscalia pel suport a l'organització del referèndum, invalidat pel Tribunal Constitucional (TC). L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, rebrà els batlles investigats a les onze del matí i una hora després ho farà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Alguns dels batlles ja han rebut el requeriment judicial per declarar. Amb relació a Conesa, fonts de l'Ajuntament han confirmat a Cugat.cat que encara no l'ha rebuda.

Els alcaldes i la resta d’autoritats es concentraran a la Galeria Gòtica del Palau, acompanyats de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; dels membres del govern, i dels presidents de l’AMI, Neus Lloveras, i de l’ACM, Miquel Buch. El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, també hi serà present.

Sobre la instrucció de Fiscalia
En un comunicat al seu web, l'ACM exposa que la instrucció de la Fiscal cap de Barcelona sobre les funcions de les policies locals com a policies judicials entra 'en contradicció flagrant' amb l'acord adoptat per la Comisión Nacional de Coordinación de la Policía Judicial que determina que si bé les policies locals són policia judicial en sentit genèric, no ho són en sentit estricte. L'ACM assegura que la policia judicial específica, d'acord la regulació competent, són la policia nacional espanyola, la Guàrdia Civil i les policies autonòmiques.

L'ACM afegeix que només les policies locals dels grans municipis signants del Conveni de Col·laboració entre el govern espanyol i la FEMP podran actuar com a policia judicial en determinades infraccions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.