El PP demana a l'Ajuntament si la Policia Local té instruccions d'aturar les preparacions del referèndum

Álvaro Benejam, al plató de Cugat.cat, en una imatge d'arxiu

Política

Publicat el 15/set/17 per Sergio Morales

El PP ha tramitat una sol·licitud formal a l'Ajuntament per saber si la Policia Local ha rebut la instrucció d'actuar davant qualsevol acte executat per 'autoritats, funcionaris o particulars' per 'preparar i celebrar el referèndum d'autodeterminació il·legal'. Els populars també demanen còpies de les sol·licituds per instal·lar cartells i pancartes a la via pública i, en cas de no existir, que se sancioni els responsables. També insten a la retirada 'immediata' de la publicitat a la via pública referent a la consulta, anul·lada pel Tribunal Constitucional (TC).

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, creu que el compliment de la legalitat vigent, de les sentències i de la constitució està 'en perill'.

Álvaro Benejam

Està en perill el compliment de la legalitat. S'ha de fer un pas endavant i hem de protegir els drets de molts ciutadans que no estaran d'acord amb com s'està produint el procés.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Benejam ha justificat el fet de presentar aquestes peticions com a sol·licitud formal com una manera de garantir una resposta per part de l'Ajuntament.