La Policia Local aixeca atestat per la ubicació d'una urna gegant en defensa del referèndum


  • Comparteix:

La Policia Local s'ha presentat a la plaça del Rei per retirar l'urna / Foto: Arran Sant Cugat

La Policia Local s'ha presentat a la plaça del Rei per retirar l'urna / Foto: Arran Sant Cugat

La Policia Local de Sant Cugat ha aixecat atestat aquest dissabte per la ubicació a la plaça del Rei d'una urna gegant i una carpa informativa en defensa del referèndum, segons han explicat els responsables del Comitè de Defensa de la República, organitzadors de l'acció, i han confirmat fonts municipals. Els agents han identificat una persona i han demanat els permisos d'ocupació de la via pública. També han informat als responsables de l'espai que tenen instruccions de la Fiscalia de notificar aquest tipus d'actes vinculats al referèndum, invalidat pel Tribunal Constitucional (TC). Els organitzadors de l'acte han explicat que la Policia Local els ha informat que havien de retirar l'urna, però ells s'han negat a fer-ho, com tampoc no han signat l'atestat del cos local.

Les diligències han estat motivades per l'avís d'un veí. Així, la Policia Local s'ha personat a la plaça del Rei, segons han confirmat fonts municipals, en compliment de la instrucció de la Fiscalia, a qui es notificarà l'atestat d'aquest dissabte. En aquest cas, s'ha fet constar que, tot i existir un permís d'ocupació de la via pública, aquest no era per a la instal·lació d'una urna.

Precisament, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha expressat aquest dissabte la seva disconformitat amb aquesta instrucció de la Fiscalia, la qual ha qualificat d''expropiació de la facultat d'ordenar les policies locals' dels alcaldes. Durant la concentració d'alcaldes a Barcelona, prèvia a l'actuació de la Policia Local a Sant Cugat, Conesa ha avançat que remetran un escrit a la Fiscalia per demanar que retiri aquesta instrucció.

Mercè Conesa

Als alcaldes se'ns ha expropiat la nostra facultat d'ordenar i guiar la Policia Local. Som nosaltres els caps de la Policia Local, no la Fiscalia. Em sembla extralimitat.


El Comitè de Defensa de la República ha col·locat aquest dissabte una urna gegant perquè els ciutadans dipositessin una papereta amb 'un desig per a la futura República' i reivindicar així la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. L'acte ha anat acompanyat de la lectura d'un manifest en defensa de la convocatòria.

El portaveu del Comitè de Defensa de la República, Jordi López, ha explicat a Cugat.cat que, tot i que la Fiscalia prohibeixi accions en defensa del referèndum, ells seguiran endavant amb els actes de l'1 d'octubre.

Jordi López

Entenem que nosaltres hem de seguir actuant independenment que hi hagi una Fiscalia que ens ho prohibeixi. Estem defensant un dret democràtic com és el dret a votar l'1 d'octubre.


La campanya en favor del 'Sí' al referèndum del Comitè de Defensa de la República va començar dissabte passat amb un acte polític encapçalat per la regidora de Crida per Sabadell Míriam Ferràndiz i el membre del Sindicat de Llogaters i de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) Julià Mestieri.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.