L'Ajuntament estudiarà facilitar l'accés a actes, resolucions i decrets d'alcaldia a tota la ciutadania


  • Comparteix:

La proposta s'ha aprovat per unanimitat

La proposta s'ha aprovat per unanimitat

El ple municipal ha aprovat per unanimitat la moció del grup ICV-EUiA que preveu estudiar la manera per facilitar l'accés a documents institucionals com actes, resolucions i decrets d'alcaldia a tota la ciutadania. El text original ha comptat amb les esmenes de l'equip de govern, que matisava que els decrets d'alcaldia contenen dades personals que estan protegides per la llei.

ESCOLTA-HO

La moció aprovada també inclou l'acord per facilitar l'accés digital i telemàtic d'aquests documents als regidors i regidores de l'Ajuntament. El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, explica els motius de la moció.

Ramon Gutiérrez

Creiem que cal augmentar la transparència i, en conseqüència, la quantitat i la qualitat de la informació que es fa pública sobre la gestió del municipi perquè la ciutadania es pugui informar. També perquè una transparència total sobre els afers municipals serveix per prevenir i lluitar contra la corrupció.


El text proposat pels verds exigeix que l'Ajuntament faci arribar cada setmana un llistat dels actes, resolucions i decrets d'alcaldia als regidors del consistori, a més de publicar-se al portal de transparència del web municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.