El parc del Turó de Can Mates tindrà un pla específic de mesures contra l'incivisme


  • Comparteix:

El parc del Turó de Can Mates / Foto: Ajuntament

El parc del Turó de Can Mates / Foto: Ajuntament

El ple municipal ha donat llum verda aquest dilluns a una moció per establir un pla específic de mesures contra l'incivisme al parc del Turó de Can Mates. El text, originari del PP i amb l'adhesió de PDeCAT-Demòcrates, el PSC i Cs, arriba després de les queixes del veïnat de la zona, que ja s'ha reunit amb l'Ajuntament per cercar solucions. L'acord proposa un increment de presència policial, així com la implantació d'agents cívics a partir d'aquest octubre, després que es tiri endavant un pla d'ocupació. La CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA han votat en contra de la moció perquè no la consideren necessària.

ESCOLTA-HO

Es tracta d'una moció que el PP ja va presentar-se al ple de juliol, però que va retirar per assolir més consens i dotar-la de més contingut. El portaveu popular, Álvaro Benejam, ha explicat els acords assolits amb aquesta proposta.

Álvaro Benejam

Estudiarem les circumstàncies de quan es produeix l'incivisme al parc i incrementarem la presència policial quan sigui més idoni.


La CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA no han donat suport a la iniciativa, ja que no la consideren necessària. Els ecosocialistes han argumentat que l'equip de govern hauria d'actuar d'ofici contra les conductes 'incíviques' i els anticapitalistes han criticat que la mesures respon a interessos d'alguns veïns i no del conjunt de la ciutadania. Per al regidor d'ERC-MES Èric Gómez, la moció és fins i tot 'demagògica'.

Èric Gómez

És una moció demagògica. Són petits problemes que esdevenen un problema de convivència.


Malgrat la negativa, han posat en valor el fet que s'implanti la figura de l'agent cívic per garantir la bona convivència entre veïns i usuaris del parc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.