Els consells de barri i el compliment de mocions, al torn de precs i preguntes del ple

El ple té lloc el tercer dilluns de cada mes

Política

Publicat el 18/set/17 per Sergio Morales

La cessió d'espais a entitats, el compliment de mocions i el funcionament dels consells de barri han estat alguns dels punts sorgits al punt de precs i preguntes de l'oposició del ple d'aquest mes. És el darrer punt de l'ordre del dia.

Escolta-ho

El regidor no adscrit, Dimitri Franc, ha explicat que hi ha casos d'incivisme i de poc respecte de la circulació viària a diferents espais de la ciutat. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que són qüestions que s'estan analitzant des de les àrees pertinents.

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha demanat quins són els criteris fer concedir fer activitats a la plaça d'Octavià. Explica que Societa Civil Catalana no ha pogut disposar mai de l'espai. Conesa diu que el primer criteri és que l'espai no estigui reservat prèviament.

També ha demanat si a la rotonda de l''hipòdrom' es faran passos de vianants per facilitar creuar en les sortides a l'autopista. Conesa ha dit que se li explicarà en comissió informativa.

El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha explicat que 'un treballador o extreballador' de Valoriza es troba en vaga de fam acusant l'empresa de 'terrorisme laboral'. Conesa diu que ara mateix hi ha un conflicte legal entre l'empresa i el treballador i que tot plegat està pendent d'un judici. L'Ajuntament, ha assegurat l'alcaldessa, s'ha interessat per la situació i ha ofert a l'afectat atenció per part dels serveis socials, que ha rebutjat.

La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha preguntat per què els vocals dels partits polítics no poden participar als grups de treball del consell de barri de Mira-sol. La presidenta d'aquest òrgan participatiu, Carmela Fortuny, ha dit que es tracta d'una decisió de la resta d'entitats que hi participen.

La regidora de Cs, Munia Fernández-Jordán, ha explicat que uns nouvinguts de la Unió Europea (UE) no s'han pogut empadronar a la ciutat i no podran fer-ho fins a nous comicis. També ha demanat si hi ha notícies al respecte del compliment de la moció per demanar a la Generalitat que ampliï el servei d'urgències pediàtriques del CAP La Mina.

El regidor de Cs Sergio Blázquez ha demanat detalls sobre l'estat de compliment de la moció perquè el pàrquing de Can Quitèria obrís les 24 hores del dia. Se li respondrà properament.

El regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha preguntat per un elevador a l'avinguda de Cerdanyola que, assegura, ha fet malbé la vorera. També ha demanat una via de comunicació més fluïda amb l'Ajuntament per traslladar els temes sorgits dels consells de barri.