L'Ajuntament aplicarà el salari mínim de 1.100 euros per a la contractació pública directa i indirecta


  • Comparteix:

El salari mínim dels treballadors municipals i empreses subcontratades, debatudes al ple

El salari mínim dels treballadors municipals i empreses subcontratades, debatudes al ple

L'Ajuntament aplicarà el salari mínim de 1.100 euros en les futures contractacions públiques directes i indirectes i revisarà la situació dels treballadors municipals a través d'una comissió de seguiment. Així s'ha aprovat aquest dilluns en el ple a través d'una moció del PSC, presentada amb el PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES, que ha demanat al consistori refermar el compromís en l'aplicació de la iniciativa. La moció, esmenada pels republicans, sol·licita als governs de la Generalitat i de l'Estat espanyol implantar un salari de referència general territorialitzat per a totes les administracions públiques.

ESCOLTA-HO

L'Ajuntament ja va aprovar una moció l'any passat, presentada inicialment per ERC-MES, que assegurava que els salaris del personal de servei del consistori no fossin inferiors als 1.000 euros mensuals. Ara, amb el text socialista, la iniciativa fa un pas 'més enllà', com diu el portaveu del PSC i tinent d'alcalde d'Ocupació i Polítiques Comarcals, Pere Soler.

Pere Soler

El salari estudiat per l'àrea metropolitana és de 1.048 euros i de 1.071 des del punt de vista comarcal. L'objectiu d'aquest govern són els 1.100 euros.


D'aquesta manera, el consistori tira endavant el compromís adquirit al consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental. Tot els partits s'han adherit a la iniciativa tret de Cs, que hi ha votat en contra.

El regidor del grup taronja Sergio Blázquez ha exposat si l'augment de sous implicarà la revisió a l'alça dels preus d'alguns serveis públics, com per exemple, el Fitness de la Rambla del Celler.

Sergio Blázquez

Si hi ha una licitació i els costos s'encareixen això repercutirà en els ciutadans. Al Fitness, si paguessin aquests sous, s'encaririen les quotes? És fàcilment deduïble.


Un argument replicat per la CUP-PC, que ha reprovat que Cs titlli de 'populista' el text. La regidora cupaire Lourdes Llorente lamenta que els taronges raonin, amb aquest posicionament, que 'els bons preus' dels serveis són a costa de sous pocs dignes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.