Els veïns afectats pels robatoris de la Floresta porten al ple la seva concreció de solucions


  • Comparteix:

Concentració dels veïns afectats, davanat l'Ajuntament

Concentració dels veïns afectats, davanat l'Ajuntament

Una cinquantena de veïns, del grup Skamot la Floresta i també de les Planes, han acudit a l'audiència ciutadana del ple, després d'una caminada des de la plaça de Lluís Millet, per reclamar mesures concretes per als casos de robatori dels últims mesos, l'últim divendres passat han dit. L'equip de govern ha assegurat que l'Ajuntament, amb Serveis Socials i els cossos de seguretat, està treballant en el districte per posar remei a la situació. Les queixes veïnals han rebut el suport i la solidaritat de la resta de grups municipals.

ESCOLTA-HO

'Volem solucions socials i no només policials' i 'Ajuntament espavila' són alguns dels lemes que han lluït les pancartes dels veïns durant l'audiència ciutadana. Núria Garcia, com a portaveu dels veïns de la Floresta i les Planes, ha elevat la seva preocupació al ple.

Nuria Garcia

Ens sentim una mica com a ciutadans de segona i o fins i tot de tercera. Sentim que ens heu deixat en un racó.


La tinenta d'alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, ha reiterat les mesures adoptades per l'Ajuntament com l'increment de patrullatge a les estacions de FGC de la Floresta i les Planes i la formació d'agents cívics, que entraran en funcionament el 15 d'octubre. També ha anunciat altres mesures socials.

Cristina Paraira

L'Ajuntament treballarà des de Serveis Socials, tal com va demanar el veïnat. Treballarem amb mediació i amb tècnics de drogodependència perquè ens ajudin a encarrilar aquesta situació.


La tinenta d'alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, ha explicat que aprofundiran i faran 'més efectives' les accions que s'estan duent a terme a través de la comissió de seguiment del consell de barri. També ha recordat que el fet que alguns veïns no presentessin denúncia ha dificultat l'operatiu i ha demanat paciència a l'hora de veure els resultats de les accions policials.

La resta de forces municipals s'han solidaritzat amb la preocupació veïnal. Tal com va dir a Cugat.cat, la portaveu de la CUP-PC i presidenta del consell de barri, Núria Gibert, ha emplaçat els veïns a fer arribar propostes a l'òrgan participatiu. Un suport que també s'ha fet efectiu des d'ICV-EUiA i del regidor no adscrit, Dimitri Defranc.

Cs ha posat l'accent en les solucions socials i en fer un pont entre els consells de barri la Floresta i les Planes. ERC-MES considera 'ajustada' l'actuació municipal però ha reclamat un pla estratègic per a la Policia Local. El PP ha aprofitat per tornar a reivindicar més efectius policials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.