El Síndic de greuges de Sant Cugat avisa que les citacions a declarar a electes no afavoreixen el diàleg


  • Comparteix:

Jaume Clavell, Síndic de greuges de Sant Cugat

Jaume Clavell, Síndic de greuges de Sant Cugat

El Síndic de greuges de Sant Cugat, Jaume Clavell, considera que les citacions a declarar a càrrecs electes 'no afavoreixen en absolut el diàleg' i que les mesures del govern espanyol 'posen en perill les llibertats d'expressió'. Clavell s'ha sumat a un comunicat emès per defensors locals de Catalunya aquest divendres que rebutja 'qualsevol tipus d'acció clarament contrària als drets fonamentals recollits constitucionalment i estatutària, que pugui ser antagònica' a la Declaració Universal dels Drets Humans i al Conveni de Drets Humans.

Pels síndics, les mesures adoptades pel govern espanyol aquesta setmana 'posen en perill, directament, les llibertats d'expressió i d'informació, quan resulta que aquests drets són les bases que han de sostenir qualsevol model polític democràtic'. El defensor del poble santcugatenc ha lamentat la postura de l'Estat espanyol per combatre la convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre, invalidat pel Tribunal Constitucional (TC). Són declaracions a Cugat.cat.

Jaume Clavell

Tothom ha de posar de la seva part, amb diàleg, concessions, enteniment i proporcionalitat. Tot això el govern espanyol ho ha perdut.


El comunicat recorda que la defensa dels drets 'és la funció més bàsica' que comparteixen els Síndics i defensors locals de Catalunya i 'condemnem qualsevol acció que pugui impedir l'exercici ple d'aquests drets. També manifesta que seguiran treballant per garantir-los.

Altres mostres de suport
La Unió Santcugatenca i l'Escola de Música de Valldoreix (EMV) són altres veus que aquests dies s'han sumant amb comunicats a favor de defensar les institucions catalanes arran de l'operatiu de la Guàrdia Civil. El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Blai Blanquer, ha subscrit el manifest de més 300 capellans i diaques dels 10 bisbats i congregacions religioses defensant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre, anul·lat pel TC.

L'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) s'ha sumat al comunicat del Patronat Municipal d'Educació sobre fets d'aquest dies al país. Altres entitats de l'àmbit cultural, econòmic i social han expressat el seu suport als organismes públics catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.