Es reactiva el web amb els col·legis i el TSJC autoritza a tancar tots els enllaços que publiqui el govern


  • Comparteix:

El web, de nou actiu / Foto: Generalitat

El web, de nou actiu / Foto: Generalitat

La Generalitat ha tornat a activar aquest dissabte al matí el web perquè els ciutadans coneguin quins són els col·legis per votar l'1 d'octubre, suspès pel Tribunal Constitucional (TC). Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ordenés aquest divendres el tancament de la pàgina, Carles Puigdemont ha facilitat de nou, a través de Twitter, l'enllaç. Hores després, el TSJC ha autoritzat el bloqueig de tots els enllaços que publicitin els membres del govern a Internet.

'No es poden posar portes al camp: en aquesta web trobaràs el lloc on et correspon votar l'1 d'octubre' és el text que acompanya la piulada del president. L'alt tribunal va ordenar deixar fora de línia la web inicial en una decisió adoptada d'ofici per la magistrada del TSJC en coordinació amb la Fiscalia Superior de Catalunya. Un tancament que denunciava Puigdemont aquest mateix divendres, a Sant Cugat, en un acte en què va qualificar aquestes actuacions com 'pràctiques pròpies de règims totalitaris' per part de l'Estat espanyol.

A la tarda d'aquest dissabte, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya 'ha autoritzat el bloqueig' dels webs o dominis d'Internet que apareguin 'publicitats a qualsevol compte o xarxa social oficial' de qualsevol dels membres del govern. La magistrada que instrueix la querella de la Fiscalia contra el govern ha dictat aquesta resolució per bloquejar els comptes pels quals 'directament o indirecta, fins i tot remetent a altres comptes, s'informi, mitjançant enllaços, de com accedir a dominis sobre l'1-O amb continguts relacionats amb els que ara es bloquegen. La magistrada també ha acordat inhabilitar les pàgines Onvotar.garantiespelreferendum.com; Gateway.ipfs.io; i Referendum.fun.

La magistrada també faculta la Policia Judicial de la Guàrdia Civil perquè remeti als proveïdors de serveis d'Internet i als proveïdors de xarxes d'accés a telecomunicacions 'les dades necessàries per realitzar les comeses necessàries per bloquejar, inhibir i/o re-direccionar les esmentades pàgines o es faci extensiu a altres'.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.