La Generalitat denuncia a la Comissió Europea 'els abusos i la censura de l'Estat' en l'accés a Internet


  • Comparteix:

Inici de la carta

Inici de la carta

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, el santcugatenc Jordi Puigneró, ha adreçat aquest diumenge una carta al comissari europeu de les TIC, Andrus Ansip, per denunciar 'els abusos i la censura de l'Estat en matèria d'accés a Internet'. La missiva de Puigneró exposa que el govern espanyol ha infringit la directiva europea per a xarxes i serveis de comunicacions electròniques arran de l'1-O, suspès pel Tribunal Constitucional (TC). El santcugatenc denuncia el bloqueig judicial als webs dels llocs de votacions i el requeriment a la Fundació.cat de tancar webs amb dominis .cat

Puigneró ha explicat que el text, enviat per correu electrònic i carta certificada, denuncia la vulneració de drets fonamentals d'accés a webs d'informació així com la prohibició de fer piulades, per part de membres del govern, amb informació relativa a l'1-O.

La carta demana a la Comissió Europea un posicionament amb relació a aquesta vulneració. La Generalitat considera que la CE és el garant del lliure accés a Internet i sol·licita que faci visibles els fets ocorreguts. En una entrevista a Cugat.cat, el secretari exposa que l'actitud del govern espanyol és 'inadmissible' perquè l'executiu català no ha comès cap acció delictiva.

Jordi Puigneró

Estem defensant el que empara diferents directives de la UE que és el dret de tenir lliure accés a Internet i a més per accions que no tenen res a veure amb accions delictives.


El govern espera resposta de la CE en els propers dies i referma la seva voluntat de no acceptar la censura de l'executiu espanyol, unes mesures que la Generalitat troba que contravenen la llei des del punt de vista de la legalitat espanyola, europea i internacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.