Universitats per la República convoca vagues a secundària i universitat de suport a l'1-O


  • Comparteix:

Cartell de la convocatòria / Foto: SEPC

Cartell de la convocatòria / Foto: SEPC

Els centres d'educació secundària i les facultats universitàries de Sant Cugat estan cridats a la vaga aquesta setmana arran de la convocatòria de referèndum d'aquest diumenge, invalidada pel Tribunal Constitucional (TC). La plataforma Universitats per la República, formada per sindicats, partits i organitzacions, convoca els estudiants a mobilitzar-se aquest dijous i divendres i a manifestar-se dijous a les dotze del migdia a la plaça Universitat de Barcelona. De la seva banda, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) també convida els alumnes d'institut a fer vaga aquest dimecres i dijous.

La portaveu del SEPC, Mercè Teres, ha subratllat que aquesta iniciativa ha de servir per definir el model educatiu que s'haurà de construir a partir del 2 d'octubre.

Mercè Teres

És important el que ve després de l'1 d'octubre. Cal que el procés constituent sigui participatiu per definir els detalls de l'educació que volem.


A Sant Cugat hi ha les Escoles Universitàries Gimbernat, adscrites a la UAB; la facultat d'Infermeria de la UIC; i l'ETSAV-UPC. Només l'assemblea d'estudiants d'aquest últim centre ha anunciat que secundarà la protesta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.