Universitats per la República convoca vagues a secundària i universitat de suport a l'1-O

Cartell de la convocatòria / Foto: SEPC

Política

Publicat el 25/set/17 per Sergio Morales

Els centres d'educació secundària i les facultats universitàries de Sant Cugat estan cridats a la vaga aquesta setmana arran de la convocatòria de referèndum d'aquest diumenge, invalidada pel Tribunal Constitucional (TC). La plataforma Universitats per la República, formada per sindicats, partits i organitzacions, convoca els estudiants a mobilitzar-se aquest dijous i divendres i a manifestar-se dijous a les dotze del migdia a la plaça Universitat de Barcelona. De la seva banda, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) també convida els alumnes d'institut a fer vaga aquest dimecres i dijous.

La portaveu del SEPC, Mercè Teres, ha subratllat que aquesta iniciativa ha de servir per definir el model educatiu que s'haurà de construir a partir del 2 d'octubre.

Mercè Teres

És important el que ve després de l'1 d'octubre. Cal que el procés constituent sigui participatiu per definir els detalls de l'educació que volem.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A Sant Cugat hi ha les Escoles Universitàries Gimbernat, adscrites a la UAB; la facultat d'Infermeria de la UIC; i l'ETSAV-UPC. Només l'assemblea d'estudiants d'aquest últim centre ha anunciat que secundarà la protesta.