Els Mossos comencen les identificacions als col·legis de Sant Cugat i reben instruccions de precintar-los


  • Comparteix:

L'escola Turó de Can Mates, un dels centres on s'han presentat el Mossos d'Esquadra

L'escola Turó de Can Mates, un dels centres on s'han presentat el Mossos d'Esquadra

La policia nacional catalana comença a identificar els responsables dels col·legis a Sant Cugat per l'1-O. Segons ha pogut saber Cugat.cat, efectius dels Mossos de paisà s'han personat a les escoles Turó de Can Mates, Gerbert d'Orlhac, L'Olivera, Ferran i Clua, Catalunya i Pins del Vallès. Els agents compleixen així les ordres que aquest dilluns va donar la Fiscalia Superior de Catalunya d'identificar els responsables dels centres designats com a col·legis electorals. Aquest dimarts, a més, el ministeri fiscal ha requerit al cos que precinti els col·legis abans de dissabte per evitar la votació de diumenge. Els Mossos han advertit Fiscalia que el precinte pot suposar problemes d'ordre públic.

En el cas del Turó de Can Mates, els Mossos han demanat les dades personals a la directora del centre i han preguntat si havien rebut alguna directriu d'Ensenyament pel referèndum, urnes o documentació. La responsable del centre ha explicat a Cugat.cat que els agents l'han informada de les conseqüències de disposar de material referent a la convocatòria d'aquest diumenge.

El Gerbert d'Orlhac és un altre dels centres que han rebut visita dels Mossos aquest dimarts. Els ha rebut la secretària de l'equipament educatiu, Mercè Pons.

Mercè Pons

Ens preguntaven si li hem donat les claus a algú, si teníem material emmagatzemat del referèndum i si havíem donat comunicació a algú sobre aquest fet. Nosaltres no tenim res a veure amb això.


Els Mossos s'han presentat als col·legis amb una acta de requeriment i informació on s'inclouen les dades del centre i de la persona responsable. Es pregunta si han rebut alguna comunicació de l'administració i es requereix el lliurament del material rebut per a la celebració del referèndum, si n'han rebut.

Ordres d'impedir la votació
La Fiscalia Superior de Catalunya ha ordenat als Mossos desallotjar i precintar els col·legis electorals abans d'aquest dissabte i fins el diumenge a les nou de la nit per evitar la votació. L'encàrrec també ordena al cos policial vigilar que ningú trenqui el precinte durant aquest període i que el diumenge impedeixin qualsevol votació a menys de 100 metres de qualsevol dels locals designats, fins i tot a la via pública. També hauran d'estar presents a dos quarts de vuit del matí per impedir la constitució de les meses.

Reacció govern
El conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha avisat aquest dimarts al vespre que l'ordre de la Fiscalia de precintar col·legis electorals respon a la 'voluntat que aquí es produeixin actes violents'. En la mateixa línia, els Mossos d'Esquadra veuen amb 'molta preocupació' aquesta ordre, ja que consideren que el compliment d'aquest ordre pot comportar problemes d'ordre públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.