Veïns, Policia Local i Ajuntament s'alien per revertir el repunt de robatoris a la Floresta


  • Comparteix:

Ha estat el primer consell de barri de la Floresta amb Núria Gibert com a presidenta

Ha estat el primer consell de barri de la Floresta amb Núria Gibert com a presidenta

El consell de barri de la Floresta d'aquest dimecres ha servit per establir les bases del treball conjunt de veïns, Policia Local i consistori per combatre el repunt de robatoris amb força al districte dels últims mesos. El director de Seguretat Ciutadana, Jaume González, ha apuntat que del setembre de 2016 a l'agost passat la Floresta ha registrat 59 delictes d'aquest tipus, 10 més que al període anterior però 'dins el comput anual' de robatoris. González ha reiterat que denunciar els delictes és necessari per facilitar la tasca del cos policial.

El director de Seguretat Ciutadana ha expressat recel amb relació als grups de Whatsapp amb què els veïns s'organizen, sobretot amb relació a la circulació de rumors i d'informacions pocs rigoroses. En aquest sentit, ha comentat que està avaluant la creació d'una app i ha garantit que es donarà informació a la ciutadania sobre els mecanismes per presentar denúncia.

Jaume González

Si vostès no donen importància als delictes ens costa més arribar.


El màxim responsable de la Policia Local ha explicat que fins ara no disposaven d'un interlocutor definit amb els veïns per treballar en xarxa. Ara, el cos, l'Ajuntament i els veïns s'articularan en un nou grup específic de treball per acurar la feina sobre el terreny. Diversos veïns han agraït 'la predisposició' de l'Ajuntament, però demanen posar fil a l'agulla al problema i no perdre de vista els presumptes casos d'assetjament sexual al carrer.

Veïns

El servei de mediació ha de començar a treballar amb els nanos del poble / Hi ha assetjament a dones joves, s'ha d'incloure la perspectiva de gènere.


González, que ha qualificat la situació de 'problemàtica' a la Floresta, ha assegurat que les mesures policials que s'emprenguin es consensuaran prèviament amb els veïns.

El consell de barri, a favor de la democràcia
Al final de la sessió, i a petició d'un veí, els representants del consell assistents, vuit dels 21 totals, han debatut que l'òrgan participatiu es posicionés 'a favor de la democràcia i en contra de l'autoritarisme de l'Estat espanyol'. Dels vuit representants, sis hi han votat a favor, entre ells la CUP-PC, i dos s'han abstingut, com ha fet el PSC. Cs, que havia expressat la poca idoneïtat del consell per tractar el tema, ja no estava present en el moment de la votació, com tampoc no hi havia la resta de partits i altres entitats. El punt no constava a l'ordre del dia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.