Un centenar d'estudiants surten d'Octavià per dir 'sí' a l'1-O a la concentració de Barcelona


  • Comparteix:

Els estudiants a l'estació de ferrocarrils de Lluís Millet en direcció a la manifestació central de Barcelona

Els estudiants a l'estació de ferrocarrils de Lluís Millet en direcció a la manifestació central de Barcelona

Gairebé un centenar d'estudiants de Sant Cugat han escenificat aquest dijous, amb una sortida des de la plaça d'Octavià, la seva defensa de l'1-O i la seva participació a la concentració unitària a la plaça de Barcelona. Entre els manifestants hi ha hagut membres de l'assemblea de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), que des d'aquest dilluns estan en vaga indefinida, i estudiants dels instituts. A la protesta també han acudit membres de diversos col·lectius locals com Hora Bruixa, La Xesca i Arran. La Guàrdia Urbana xifra en 16.000 els assistents a la manifestació de Barcelona mentre que els organitzadors, la plataforma Universitats per la República, ho eleven a 80.000.

Sota el lema 'Buidem les aules, defensem el referèndum', els joves han sortit de plaça Universitat i han recorregut en un ambient festiu tota la Gran Via, fins a plaça Espanya, des d'on s'ha dirigit simbòlicament, fins a la plaça dels Països Catalans. Allà, els organitzadors han fet una crida a fer campanya pel referèndum, motiu pel qual mantenen convocada la vaga aquest divendres.

La manifestació ha començat a plaça Universitat amb un acte polític amb el lema 'Que no ens suspenguin la democràcia' on totes les organitzacions que donen suport a la plataforma Universitats per la República, que actualment protagonitzen la tancada a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB), i han fet una crida a fer campanya amb tots els universitaris i alumnes de secundària que estan en vaga per tenir temps d'empaperar carrers i convèncer els indecisos.

La portaveu de SEPC, Mercè Terés, ha assegurat que 'farem campanya política fins l'últim minut' perquè com a col·lectiu amb menys càrregues familiars, creu que és imprescindible que s'impliqui en aquest referèndum i fa propostes com acompanyar la gent, ajudar-los a buscar el local de votació o estar-se en punts d'informació. En una línia similar s'ha manifestat la portaveu d'Universitats per la República, Marta Rosique, que ha definit el moviment estudiantil com 'l'avantguarda' perquè considera que 'han de ser els estudiants qui demostrin que l'1 d'octubre el poble vol votar'.

La vaga d'estudiants continua aquest divendres, segons els convocants, per poder anar a fer campanya i aconseguir que els alumnes s'impliquin en les accions que es volen organitzar des del projecte Escoles Obertes que pretén evitar el bloqueig dels llocs de votació aquest diumenge.

Aquest dijous al matí els estudiants de la UAB també han tallat l'AP7 i la B30 al seu pas per Bellaterra per defensar el dret a decidir.

Galeria: Els estudiants, cap a la concentració




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.