Les 12 escoles públiques de Sant Cugat signen un manifest a favor de la 'llibertat'


  • Comparteix:

L'Escola Turó de Can Mates també s'ha sumat al manifest

L'Escola Turó de Can Mates també s'ha sumat al manifest

Les 12 escoles públiques de Sant Cugat han signat aquest dijous un manifest a favor de 'la llibertat i el respecte a les persones'. El text, consensuat per la Junta de Directors d'Infantil i Primària de les escoles públiques de set municipis vallesans, crida a respectar aquest valors per poder educar les criatures i que esdevinguin ciutadans 'solidaris, capaços de construir i desitjar un món on hi càpiguen tots els móns, tal com es recull en els nostres projectes educatius de centre'.

Amb aquest manifest, les escoles públiques estableixen el seu posicionament definitiu respecte al referèndum del diumenge. Les escoles de Sabadell, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Palau-Solità i Plegamans, Castellar del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Polinyà també han signat el mateix text. Pel què fa a les AMPA, la coordinadora s'ha posicionat a favor de que es voti el diumenge i l'associació del col·legi del Turó de Can Mates ha emès un comunicat en suport de la direcció del centre davant les actuacions de Fiscalia i cossos de seguretat.

Els col·legis, protagonistes de la setmana prèvia a l'1-O
Les escoles han estat al punt de mira de la Fiscalia i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) durant l'última setmana per la seva suposada funció com a col·legis electorals. Primer, el ministeri fiscal va ordenar els Mossos que precintessin els col·legis i impedissin l'entrada abans del dissabte i fins el diumenge a les 9 de la nit i aquest dimecres, el TSJC ha rellevat la Fiscalia del cas i ha ordenat als cossos de seguretat que impedeixin el referèndum. Aquest dimarts, els Mossos d'Esquadra van presentar-se als centres públics de la ciutat per demanar informació i advertir els directors de possibles responsabilitats penals si s'obrien els col·legis per la consulta, suspesa pel Tribunal Constitucional.

Des del govern, després d'una reunió entre el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, amb la direcció d'un institut de Barcelona, s'ha recordat que les direccions de les escoles no tenen responsabilitat en l'organització de l'1 d'octubre. Ponsatí ha criticat que 'les pressions i amenaces que es fan des del govern espanyol i la fiscalia són abusives, injustes i injustificades i impròpies d'un estat de dret'. A més, ha assegurat que desconeixia que com a resposta del neguit, la tensió i la pressió que reben els directius de centres públics de Catalunya, hagin demanat al govern que els destitueixi temporalment de les seves funcions com a mesura de protecció per garantir que puguin exercir tots els drets amb llibertat, com ha avançat 'La Vanguardia'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.