Els partits i les entitats narren a Cugat.cat com han viscut l'1-O de Sant Cugat


  • Comparteix:

Furgona dels Mossos, rebuda amb aplaudiments

Furgona dels Mossos, rebuda amb aplaudiments

El PDeCAT, la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA, el PSC, el PP, l'ANC i Societat Civil Catalana han acostat a Cugat.cat com han viscut el referèndum a Sant Cugat, les accions del govern espanyol al conjunt del país i les dades de participació a la ciutat. Cs ha estat l'única formació que ha declinat fer valoracions de la jornada.

El president del PDeCAT a Sant Cugat, Eloi Rovira, ha definit la jornada com a 'il·lusionant' per l'esforç que s'ha fet perquè la convocatòria fos possible, però trista alhora per l'actuació d'una part de les forces de seguretat.

Eloi Rovira

La veritat és que ha estat il·lusionant i també estem tristos amb les imatges que s'han produït per la policia repressiva.


De la seva banda, la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha posat en valor la participació davant les amenaces de l'Estat espanyol.

Núria Gibert

Tenint en compte que teníem la por de l'Estat, crec que és una participació digna de celebrar.


La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha destacat l'actitud dels santcugatencs i de les santcugatenques més enllà de les xifres de participació.

Mireia Ingla

Passar del 50% és una molt bona dada però a banda de la particiapció destaco l'actitud de la gent d'aquesta ciutat.


El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha explicat que tota aquesta mobilització s'ha de canalitzar en un nou referèndum que compleixi unes garanties.

Ramon Gutiérrez

Nosaltres seguim parlant que necessitem fer un referendum per solventar la situació del nostre país.


El portaveu de l'agrupació santcugatenca del PSC, José Gallardo, ha situat el PP en el blanc de les seves crítiques.

José Gallardo

Condemnar l'actuació del PP, lamenten que s'hagi intervingut amb aquesta actuació policial.


El portaveu del PP, Álvaro Benejam, s'ha mostrat compungit per les persones que ha resultat ferides i també ha lamentat que s'hagin posat dificultats a la feina policial.

Álvaro Benejam

Lamento profundament tot el que s'ha produït en quan a persones ferides, però també tota la gent que ha impedit la tasca policial.


El coordinador de la delegació local de l'ANC, Josep Lluís Lliberia, ha celebrat la tasca de la ciutadania per tirar endavant la votació, amb accions com l'ocupació d'escoles i protecció de les urnes o les barricades per retardar una eventual actuació policial. Lliberia, que ha criticat la violència exercida per les policies espanyoles, considera que l'Estat 'ha perdut'.

Josep Lluís Lliberia

Acaben de perdre, per això han vingut com han vingut. Un 55% de participació és un triomf.


El vicepresident de Societat Civil Catalana (SCC), el santcugatenc José Domingo, ha lamentat els fets ocorreguts durant la jornada d'avui al conjunt del país.

José Domingo

La principal tasca que tenim és restaurar és la normalitat. El que s'ha fet és per anar al precipici.


En un comunicat, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) 'ha lamentat profundament les actuacions absolutament desproporcionades dels cossos de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional' que s'han produït a diferents poblacions del territori català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.