Conesa, satisfeta amb la participació de Sant Cugat al referèndum, 10 punts més alta que al 9N


  • Comparteix:

Conesa ha carregat contra l'acutació dels cossos de seguretat de l'Estat i s'ha solidaritzat amb els pobles i ciutats que 'ahir van patir aquesta violència' / Foto: Localpres

Conesa ha carregat contra l'acutació dels cossos de seguretat de l'Estat i s'ha solidaritzat amb els pobles i ciutats que 'ahir van patir aquesta violència' / Foto: Localpres

L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha mostrat satisfeta amb la participació dels santcugatencs al Referèndum d'aquest diumenge 'donades les dificultats de la jornada'. Conesa ha destacat que 56,4% en les votacions d'aquest 1 d'octubre són 10 punts superiors a les del 9N, quan hi va participar un 46,3% del cens locals. Per l'alcaldessa això significa que 'la població de Sant Cugat està completament sensibilitzada amb els drets polítics que se'ns ha de permetre exercir amb total normalitat'.

Conesa ha agraït als santcugatencs el civisime amb el que van viure el Referèndum d'aquest diumenge, una jornada on es va mostrar el 'respecte a la llibertat i la democràcia'. L'alcaldessa també els ha donat les gràcies 'per exercir el dret a vot amb independència a la seva ideologia ja que el dret a vot és un dels drets polítics fonamentals del segle XXI'.

Mercè Conesa

'Avui explicar que el dret a vot és il·legal no es sustenta en cap base que no sigui l'autoritarisme o la por a conèixer la voluntat d'un poble'.


L'alcaldessa ha destacat que a Sant Cugat 'vam tenir la sort de no rebre la pressió i la violència de l'Estat espanyol' i s'ha solidaritzat amb tots aquells pobles i ciutats que 'ahir van patir la violència exercida pels cossos i forces de seguretat'.

Mercè Conesa

'Podem dir que efectivament l'actitud i actuació desmesurada i desproporcionada dels cossos de seguretat sota el comandament de l'Estat espanyol i el govern central són la vergonya d'Europa'.


En aquest sentit, Conesa ha destacat que la Unió Europea 'defensa uns drets i llibertats polítics i civils fonamentals que ahir a Catalunya es van veure molt tensionats i coartats directament'. L'alcaldessa també ha recordat 'l'estorament' amb el que van viure la jornada d'aquest diumenge els observadors internacionals que van visitar, entre d'altres punts del país, l'escola Pi d'en Xandri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.