Condemna dels alcaldes del Vallès Occidental a les 'desproporcionades' càrregues policials de l'1-O


  • Comparteix:

Els membres del consell d'alcaldes del Vallès Occidental / Foto: Localpres

Els membres del consell d'alcaldes del Vallès Occidental / Foto: Localpres

Alcaldes de la comarca; entre ells l'alcaldessa, Mercè Conesa, han expressat de manera unitària la seva condemna a les càrregues policials de l'1-O. El consell d'alcaldes del Vallès Occidental ha fet pública una declaració institucional a la qual considera 'totalment injustificades i desproporcionades' les actuacions policials. La declaració demana a les forces polítiques que 'escoltin la veu del poble que de forma aclaparadora es va manifestar' aquest diumenge.

En consell d'alcaldes del Vallès Occidental s'ha reunit aquest dilluns en una sessió extraordinaria i urgent per valorar els fet ocorreguts durant l'1-O a Catalunya. La declaració consensuada pels alcaldes, de diferents colors polítics, lamenta la intervenció policial 'desmesurada' i recorda que 'recórrer a la violència mai no ha de ser la resposta a cap mobilització pacífica'. Per això demana al govern espanyol que assumeixi les responsabilitats polítiques i denuncia el menysteniment cap als ens locals i representants escollits democràticament.

Conesa ha estat acompanyada pel tinent d'alcalde d'Ocupació i Polítiques Comarcals, Pere Soler, que ha subratllat la importància d'aquest posicionament polític comú.

Pere Soler

Era molt important posar sobre la taula un document de condemna dels actes de violència. Cal mostrar la unitat de la comarca.


La declaració institucional també defensa la tasca dels alcaldes com a garants de la convivència i el compromís per evitar qualsevol confrontació o expressió de la violència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.