Ramon Palacio pren possessió com a nou Síndic de Greuges de Sant Cugat


  • Comparteix:

El ple extraordinari d'aquest dilluns ha nomenat Ramon Palacio com a nou Síndic de Greuges de la ciutat, amb el suport en segona votació del PDeCAT-Demòcrates, el PSC, ERC-MES, ICV-EUiA i el regidor no adscrit; la CUP-PC s'ha abstingut i Cs i el PP han votat en contra. Palacio substitueix Jaume Clavell, que ha esgotat el límit de dos mandats de cinc anys establerts per aquest càrrec.

La proposta havia de ser aprovada per les tres cinquenes parts del ple, que es tradueix en 15 vots a favor. Així, s'han hagut de fer dues votacions. A la primera només s'han assolit 13 vots favorables (PDeCAT-Demòcrates, PSC i Dimitri Defranc), vuit abstencions (CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA) i quatre vots negatius (Cs i PP). A la segona ja s'ha superat el topall necessari i s'han aconseguit 18 suports al nomenament.

Com a nou Síndic, Ramon Palacio s'ha compromés a defensar els ciutadans davant l'administració i col·laborar amb els treballadors i grups municipals.

Ramon Palacio

Compromís de defensa del ciutadà davant de l'administració, compromís de col·laboració amb els treballadors i els grups municipals, compromís de col·laboració amb les entitats, els altres síndics i el Síndic de Catalunya.


En aquest sentit, ha dit que els seus objectius són donar a conèixer la institució i potenciar-la, sobretot en la vessant digital. De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Presidència, Carmela Fortuny, ha destacat l'arrelament i coneixement de l'administració local de Palacio, motius que l'han portat fins al càrrec.

Carmela Fortuny

Elegir per un període de cinc anys Ramon Palacios pel seu arrelament a la ciutat i coneixement de l'administració local.


Trajectòria
Nascut a Barcelona, Ramon Palacio viu a Sant Cugat i té 62 anys. Enginyer de telecomunicacions, ha treballat en diverses empreses del sector com Telefónica i Alcatel, i va ser director general de Red.es i Orbital 40. També ha estat vicepresident del Cercle per al Coneixement i la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCat). És director de l'Observatori de Ciberseguretat de l'Institut d'Estudis de la Seguretat (IDES), professor associat de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i vocal de la junta directiva de l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicacions.

De la vida política de Ramon Palacio destaca l'etapa com a regidor a Sant Cugat (1999-2003) i l'entrada a la desapareguda Nova Esquerra Catalana (2007). El santcugatenc està vinculat a entitats santcugatenques com el Club Muntanyenc (CSMC) i Amics de Pedra i Sang. Va ser president de la Coordinadora d’AMPA (1997-1998).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.