Les escoles tenen enguany a la seva disposició més de 100 activitats dins el Pla Municipal de Dinamització Educativa


  • Comparteix:

Més d'un centenar de professors i mestres han assistit a la inauguració del curs

Més d'un centenar de professors i mestres han assistit a la inauguració del curs

Més d'un centenar d'activitats conformen el 14è Pla Municipal de Dinamització Educativa que ha preparat l'Ajuntament per aquest nou curs 2004-05. L'objectiu d'aquest projecte és col·laborar en la tasca educativa que fan els centres d'ensenyament des de perspectives tan diverses com el medi ambient, la cultura, el civisme o l'esport. Amb la presentació d'aquest programa s'ha donat el tret de sortida al nou curs, que enguany comptarà amb un més de 13.200 alumnes a la nostra ciutat.

Com cada any, l'Ajuntament ha preparat un ampli programa d'activitats per reforçar la tasca educativa que fan les escoles del municipi. En total, són un centenar de propostes que estan recollides en el Pla Municipal de Dinamització Educativa per aquest curs 2004-05, i que es divideixen en apartats com la literatura, les arts escèniques, el medi ambient, el civisme o l'esport.

Per a la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, és fonamental treballar de forma transversal amb els diferents agents que intervenen en l'educació de nens i joves.

Àngels Solé

Hem incrementat les activitats culturals, de medi ambient i civisme, i el que ens interessa és que l'educació es percebi des d'aquest perspectiva interdisciplinar.


Entre les novetats d'aquest curs, hi haurà activitats vinculades a l'Any del Llibre, un espectacle de titelles que parla sobre civisme o nous tallers per prevenir la violència de gènere. Tampoc no faltaran les activitats al Museu, les visites als mitjans de comunicació locals o un increment de propostes per als alumnes de secundària.

Amb aquest projecte, l'Ajuntament fa un pas més en la seva col·laboració amb les escoles públiques de Sant Cugat, a les quals aquest estiu ha destinat prop de 740.000 euros per a obres de millora i arranjament. I és que per a l'alcalde, l'educació és un element clau en una ciutat com Sant Cugat, que actualment és el municipi més jove de tot l'Estat. Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Si l'educació és important a tot arreu, a la nostra ciutat encara ho és més per la gran quantitat de joves que tenim.I això comporta resoldre els problemes i planificar el futur.


En el mateix sentit s'ha expressat el director del Servei Territorial d'Ensenyament al Vallès Occidental, Eduard Galceran, que ha recordat que aquest nou curs s'inauguren dues noves escoles a Sant Cugat i que ja s'està treballant també en una planificació a mig i llarg termini. Galceran ha afegit però que el govern català també vol posar especial atenció en aspectes més qualitatius com la integració i l'atenció a les necessitats especials d'alguns alumnes.

Eduard Galceran

Aquest és l'inici d'un pla molt ambiciós però que correspon a la voluntat de treballar per contribuir a tenir una societat cohesionada.


En total, el proper dimecres dia15, començaran a la nostra ciutat més de 13.200 alumnes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.