La cobertura de l'Espai Pere Grau torna a endarrerir-se i estarà llesta a finals de novembre


  • Comparteix:

El projecte de cobertura de les Planes / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El projecte de cobertura de les Planes / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La cobertura de l'Espai Pere Grau de les Planes patirà un nou endarreriment i estarà llesta al novembre, un mes després del que estava previst. L'empresa que s'encarrega de l'obra al·lega retards en l'entrega de materials per justificar l'incompliment dels terminis, segons ha explicat a Cugat.cat el president del consell de Barri de les Planes, Joan Puigdomènech. Veïns i consistori es reuniran la setmana que ve per perfilar la festa prevista per la inauguració, que s'havia de fer amb el pressupost de la Festa Major.

Les entitats planenques podran organitzar la festa, que encara no té data, amb aquests diners encara que s'acabi organitzant més enllà de l'exercici 2017, una de les reivindicacions dels veïns. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha assegurat que el pressupost està garantit.

Tall incrustat: Carmela Fortuny

Està preservat i bloquejat perquè en el moment en que es consideri es tiri endavant sota el format que sigui. Hi haurà una activitat important.


El president del Consell de Barri de les Planes, Joan Puigdomènech, ha explicat les raons de l'endarreriment.

Tall incrustat: Joan Puigdomènech

Segons contracte havia d'estar el mes d'octubre, però l'empresa ens diu que, pel fet que hi ha hagut retards en l'entrega de materials, es retardarà un mes.


Una demanda llargament reivindicada
La coberta té un cost de 480.000 euros i és fruit d'un procés participatiu per reordenar i millorar l'espai. El projecte, dissenyat per Arqbag, presenta una estructura amb coberta lleugera amb vegetació enfiladissa, per harmonitzar la construcció amb l'entorn natural.

La coberta, amb una alçada de set metres i 1.225 metres quadrats, disposarà de pòrtics paral·lels en voladís i un contrapès en l'extrem. És un sistema que permet implantar l'estructura de forma que es recolza directament sobre els murs de contenció existents sense haver de construir nova cimentació. A banda, la nova coberta recollirà l'aigua de pluja, que serà emmagatzemada per reaprofitar-la.



Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.