Els nous comptes fan rècord amb 135 milions i amplien inversió amb els ulls posats a l'escola La Mirada


  • Comparteix:

Construir l'escola La Mirada, aposta inversora del govern / Foto: Localpres

Construir l'escola La Mirada, aposta inversora del govern / Foto: Localpres

L'esborrany de pressupostos per a l'any vinent que ha dissenyat el PDeCAT-Demòcrates i el PSC arriba a la xifra rècord de 135 milions d'euros, amb un increment del 2% respecte l'any anterior. En inversions, la partida neta s'incrementa en prop d'un 20% i toca els 15'7 milions amb apostes com la construcció de l'escola La Mirada, la connexió de Can Barata amb la xarxa d'aigua, la piscina coberta de Mira-sol i la promoció d'habitatges públics.



Els indicadors econòmics: en verd
El nivell d'endeutament es va situar en prop del 60% el 2016, per sota del 75% que marca la llei. L'últim termini de pagament als proveïdors està en 41 dies, quan el límit de la Llei de morositat és de 60. L'Ajuntament va liquidar el pressupost de 2016 amb un romanent positiu de tresoreria de 2'2 milions. La suma d'aquests elements constitueixen, pel tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Damià Calvet, un equilibri financer que possibilitat uns comptes 'ambiciosos'.

Damià Calvet

És un pressupost que dóna un impuls a les inversions a la ciutat malgrat la congelació de la càrrega fiscal.


Més capacitat inversora
Es reforça el pressupost inversor que es destinarà, principalment, a equipaments educatius i a més habitatge públic. La dotzena escola i les remodelacions de La Unió i la Masia de Can Quitèria s'emporten 5'8 milions. En aquest àmbit no apareix l'inici d'obres de la Biblioteca Central Urbana i la sala polivalent s'adequa al 'nou pressupost' de 500.000 euros, després que l'altre mig milió que estava provisionat inicialment es destinés a l'escola La Mirada.

L'habitatge social tindrà un pessic de dos milions per a una promoció de lloguer a Jeroni de Pujades i la prevista per a gent gran a Rius i Taulet, que torna a aparèixer als comptes. Pel que fa a la Floresta, l'equip de govern la estudiarà de cara al 2019. Les dotacions en instal·lacions esportives, amb 1'4 milions, continuen el seu curs amb la cobertura de la piscina coberta del complex esportiu de Mira-sol, els nous vestidors del Jaume Tubau i l'adequació del pavelló del nou INS Leonardo, ja prevista l'any passat.

La millora de la qualitat urbana esgarrapa tres milions per adequació de carrers, jardineria, xarxa de la mobilitat, millores al barri del Monestir i la connexió de Can Barata a la xarxa d'aigua. Les expropiacions de zones verdes s'emporten 1,2 milions.

Suports i pacte de govern
Enguany els pressupostos deixen enrere la participació d'ERC, que havia secundat els comptes els dos últims anys, i mantenen el suport del PSC, ara com a membre del govern. L'aritmètica amb 12 regidors no dóna la majoria al PDeCAT-Demòcrates i al PSC, però Calvet assegura que els comptes reuniran 'el suport necessari'.

Sobre el pacte de govern amb els socialistes, que compleix nou mesos, Calvet s'ha alineat amb Pere Soler, que la setmana passada assegurava que 'estava blindat'. Calvet diu que, tot i el context actual polític de Catalunya, l'acord establert es manté intacte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.