L'Oficina del Síndic de Greuges registra 645 actuacions en els últims quatre anys


  • Comparteix:

L'Oficina del Síndic de Greuges de Sant Cugat i Valldoreix ha realitzat 645 actuacions, entre atenció de queixes i assessoraments, des del 2014 i el tercer trimestre del 2017. El 70% de les actuacions són queixes, de les quals no s'han admès el 44'2%. El principal motiu dels expedients han estat per temes de seguretat, manteniment de la via pública i qüestions urbanístiques. Són dades que es desprenen de la memòria que Jaume Clavell ha presentat aquest dilluns en un ple extraordinari que també ha suposat el seu comiat com a defensor del poble després de deu anys en dos mandats.

El document exposa que, amb relació a la situació dels expedients de les queixes, en la majoria de casos l'administració competent ha actuat segons la normativa vigent. En segon lloc, la problemàtica s'ha solucionat amb mediació i en tercera opció, la incidència s'ha atès traslladant l'expedient a un altre defensor.

L'entrevista personalitzada ha estat el canal preferit per al ciutadans a l'hora de ser atesos pel defensor del poble. L'informe del Síndic també indica que els ciutadans del nucli de la ciutat són els que més han contactat amb el servei. Davant aquestes dades, Clavell ha posat sobre la taula la necessitat de donar a conèixer més la figura del Síndic, tot i que, ha dit, l'Ajuntament 'funciona notablement bé'.

Jaume Clavell

Puc afirmar que el nostre ajuntament funciona notablement bé. És un goig ser síndic local en aquest municipi, funciona bé.


Aquest ha estat l'últim informe presentat per Clavell, amb el qual tanca 10 anys en el càrrec, el màxim previst. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la professionalitat i empatia de Clavell.

Mercè Conesa

Des de la professionalitat amb la qual has actuat, des de l'empatia que ha patit la inacció d'aquesta administració, des de l'exigència cap al poder públic, em sento honorada d'haver-te conegut.


En el seu comiat, Jaume Clavell ha agraït el suport de tots els grups municipals durant aquests anys i ha volgut donar un consell al nou Síndic, al qual ha animat a dialogar molt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.