ERC-MES vol declarar Sant Cugat ciutat promotora de la Renda Garantida de Ciutadania


  • Comparteix:

Logotip de la proposta de la Renda Garantida de Ciutadania

Logotip de la proposta de la Renda Garantida de Ciutadania

El grup municipal d'ERC-MES presentarà dilluns una moció al ple municipal per declarar Sant Cugat ciutat promotora de la Renda Garantida de Ciutadania. Els republicans insten la Generalitat a actualitzar en el termini més breu possible, l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), congelat des de 2010.

ERC-MES vol acordar entre tots els grups municipals que s'insti, també a la Generalitat, a garantir i facilitar la implementació de la totalitat de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania i, en conseqüència, la generalització de la compatibilitat amb les rendes de treball a temps parcial amb ingressos inferiors a l'IRSC i col·laborar a fer-ho possible.

D'altra banda, s'insta el govern espanyol a garantir la compatibilitat del programa Prepara, en cas de prorrogar-se, amb la Renda Garantida.

El membre de la comissió promotora de la Renda Garantida Lluc Cahís ha defensat a Cugat.cat la necessitat d'arribar a un acord al ple.

Lluc Cahís

És bastant necessària perquè a Sant Cugat també hi ha atur, també hi ha exclusió social, també hi ha precarietat laboral, i la renda garantida de ciutadania significa el primer dret social conquerit després de la crisi. Pensem que no és suficient perquè hem d'anar cap a la renda bàsica, però si creiem que és un pas de gegant i molt necessari.


ERC-MES vol també comunicar i informar les persones i famílies santcugatenques que tinguin dret a la Renda Garantida de Ciutadania de l'existència d'aquest dret i de les condicions per accedir-hi.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.