Sant Cugat, declarada ciutat promotora de la Renda Garantida de Ciutadania


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple municipal

Imatge d'arxiu del ple municipal

El ple municipal ha declarat Sant Cugat ciutat promotora de la Renda Garantida de Ciutadania, a través d'una moció conjunta dels grups d'ERC-MES, PDeCAT-Demòcrates, ICV-EUiA i el PSC i amb els vots a favor de la resta de formacions. El plenari insta per unanimitat la Generalitat a actualitzar en el termini més breu possible, l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), congelat des de 2010.

ESCOLTA-HO

Els partits han acordat instar també a la Generalitat a garantir i facilitar la implementació de la totalitat de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania i, en conseqüència, la generalització de la compatibilitat amb les rendes de treball a temps parcial amb ingressos inferiors a l'IRSC i col·laborar a fer-ho possible.

D'altra banda, s'insta el govern espanyol a garantir la compatibilitat del programa Prepara, en cas de prorrogar-se, amb la Renda Garantida.

La llei de la Renda Garantida, aprovada al juliol pel ple del Parlament per unanimitat, prové d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP). En aquest sentit, el regidor d'ERC Èric Gómez ha explicat en la presentació de la moció que es tracta d'un 'salvavides de mínims conquerit per la societat civil'.

Èric Gómez

Parlem de cobrar menys de 564 euros. És un recurs de mínims, però és un salvavides i una única finestra d'esperança per a moltes famílies. És un dret conquerit i assolit per la ciutadania.


L'acord especifica que es comunicarà i informarà les persones i famílies santcugatenques que tinguin dret a la Renda Garantida de Ciutadania de l'existència d'aquest dret i de les condicions per accedir-hi.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.