Més diners per a habitatge i fer les inversions pactades, peticions de l'oposició per als nous comptes


  • Comparteix:

Ple municipal

Ple municipal

El projecte de nous pressupostos del govern del PDeCAT-Demòcrates i el PSC ha tirat endavant de forma inicial amb el vot del regidor no adscrit i amb la petició de l'oposició d'injectar més diners en habitatge i acomplir les inversions compromeses en exercicis anteriors. En el debat d'ordenances, el govern s'ha quedat sol i l'oposició ha anunciat al·legacions per assolir millores en plusvàlues i tarifació social o per incrementar l'IBI per fer més pisos públics. El govern congela de nou la càrrega fiscal i incrementa un 2% els pressupostos fins assolir 'un rècord' de 135 milions.

ESCOLTA-HO

A l'equador del mandat i, ara amb el PSC de soci, el govern ha recollit al ple les primeres impressions de l'avantprojecte de comptes. Els pressupostos tenen una partida neta d'inversions que puja un 20% i toca els 15'7 milions amb iniciatives com la construcció de l'escola La Mirada, la connexió de Can Barata amb la xarxa d'aigua, la piscina coberta de Mira-sol i la promoció d'habitatges públics (2ME).

El regidor de la CUP-PC Ignasi Bea ha verbalitzat el consens dels partits en l'aposta per més habitatge. La coalició, que ha visibilitzat doblar-hi la inversió, veu necessari crear més pisos per dignificar la vida de les persones. Els cupaires s'han abstingut.

Ignasi Bea

Tenim salut econòmica i hem de ser més ambiciosos. Es tracta de voluntat política.


L'altra reclamació ha estat la d'ERC-MES que, 'trencat' el pacte d'estabilitat pressupostària de 2017, ha retret al govern l'incompliment de projectes compromesos i ha lamentat que maquilli, com a inversions pluriennals, projectes pendents executables en un únic exercici. Ferran Villaseñor ha explicat així el 'no' als comptes.

Ferran Villaseñor

La targeta ciutadana no s'ha acabat de desenvolupar, la zona vermella no s'ha fet com vam pactar i sobre el barri del Monestir s'hauria de fer un apart de les despeses de l'any anterior.


El tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Damià Calvet, ha garantit que el govern acompleix els compromisos en inversions, tot i la dilatació en el temps en casos com la sala polivalent -ara, amb la meitat de pressupost- o la Biblioteca Central- que no es farà el 2018.

Damià Calvet

Qui assumeix la responsabilitat del govern coneix l'estat dels projectes, qui no l'agafa els coneix a les comissions i les converses. Moltes de les inversions pactades estan en marxa.


Precisament, no fer encara la nova biblioteca, ha estat l'únic que ha valorat Cs. Els taronges han repetit la sobredimensió del departament de comunicació i l'EPEL Cugat.cat i han criticat la modificació del projecte de sala polivalent. Escoltem Sergio Blázquez.

Sergio Blázquez

Hi havia un compromís per fer una sala polivalent i una dotació d'un milió d'euros. S'ha demanat què es volia fer. Hi ha hagut un incompliment i a més la dotació serà inferior.


Cs ha votat en contra dels números, igual que el PP, tot i que els populars han afirmat sentir-se més pròxims a l'esborrany fet pel govern. Álvaro Benejam és el seu portaveu.

Álvaro Benejam

Cada any fem al·legacions i la majoria es desestimen. Com la conjuntura econòmica canvia, aquest any s'aproximen més els comptes a la nostre òptica.


El representant d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, s'ha abstingut en els comptes, que ha considerat poc ambiciosos i per als quals ha reclamat l'acompliment de les inversions pendents i lluitar per l'habitatge.

Ramon Gutiérrez

La promoció de Rius i Taulet serveix per a tot. Cal un pla de xoc de Promusa per al foment de l'habitatge de lloguer. Mantenen les inversions que ja s'havien compromès. Diuen que és arriscat però no ho és.


Tots els grups han expressat el mateix posicionament a l'hora d'aprovar, de forma provisional, les ordenances, tret del regidor no adscrit, Dimitri Defranc, que s'ha abstingut per possibilitar a l'oposició, diu, poder debatre millores.

Dimitri Defranc

El meu vot serà rellevant per seguir endavant amb els tràmits. Dóna la possibilitat als canvis plantejats pels regidors.


En el capítol d'ordenances, el PP ha trobat a faltar solucions per al cobrament indegut de plusvàlues; ICV-EUiA vol una tarifació social més justa; la CUP-PC vol apujar l'IBI per fer més pisos públics i ERC-MES ha promès al·legacions. Cs ha advertit al govern que en sis mesos les arques municipals es ressentiran del context polític català amb 'la marxa d'inversions' i de 'capital humà'.

En els punts econòmics, el ple també ha aprovat la liquidació del pressupost pendent en partides com l'1,4 milions procedents de la PIE i l'amortització de préstecs per valor de 621.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.