Ple extraordinari per debatre l'aplicació del 155 i l'alliberament de Sànchez i Cuixart


  • Comparteix:

Cuixart i Sànchez estan empresonats a Soto del Real / Foto: ACN

Cuixart i Sànchez estan empresonats a Soto del Real / Foto: ACN

Sant Cugat celebrarà aquest dimecres a les nou del matí un ple extraordinari on es debatrà una moció del PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES de rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, a proposta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). Les dues coalicions, també a proposta de les entitats municipalistes, demanaran l'alliberament dels 'Jordis'. A la sessió, també es debatrà una moció d'ICV-EUiA i el PSC per reclamar una solució a l'actual conflicte polític i per rebutjar la suspensió de l'autogovern de Catalunya.

Abans de saber-se els plans del govern espanyol d'aplicar el 155, la CUP-PC i ERC-MES ja van proposar la celebració d'un ple extraordinari, dilluns passat al ple, en conèixer-se l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Cugat.cat va recollir dissabte passat el posicionament dels grups municipals davant la proposta del govern de Rajoy d'aplicar el 155.

Ordre del dia
1.- Ratificació de la urgència de la convocatòria.

2.- Moció conjunta dels grups municipals del PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES, a proposta de l’ACM i l’AMI, per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya.

3.- Moció conjunta dels grups municipals del PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES, a proposta de l’ACM i l’AMI, per exigir la llibertat immediata dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

4.- Moció conjunta dels grups municipals d’ICV-EUiA i del PSC per reclamar una solució política del conflicte entre Catalunya i Espanya, i de rebuig a les mesures de suspensió de l’autogovern de Catalunya.

Altres temes
El PDeCAT aprofitarà el ple extraordinari per donar compte de la situació del pacte de govern local, tot i que el que exposi no diferirà 'del que s'ha dit al respecte', han dit fonts del partit a Cugat.cat. Si més no, és la consigna que s'ha traslladat des del partit a les seccions locals aquest dilluns arran de la reunió d'alcaldes i caps de llista per definir les pautes d'actuació amb relació al 155 i les aliances amb el PSC.

De la seva banda, Cs ha anunciat que renunciarà al cobrament de les dietes del ple extraordinari perquè considera la sessió 'una pèrdua de temps' per al municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.