Santcugatencs se sumen a la marxa de la Taula per la Democràcia per reclamar l'alliberament dels 'Jordis'


  • Comparteix:

Imatge de la manifestació d'aquest diumenge a Barcelona

Imatge de la manifestació d'aquest diumenge a Barcelona

Nombrosos santcugatencs han participat aquest dissabte a la manifestació convocada per la Taula per la Democràcia a Barcelona per reclamar l'alliberament dels presidents d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. La marxa, que ha reunit 450.000 persones segons la Guàrdia Urbana, ha estat marcada per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, anunciada aquest dissabte pel govern espanyol.

La secció local d'Òmnium Cultural, una de les entitats constituents de la Taula per la Democràcia, considera que la presència santcugatenca a la marxa ha estat 'significativa' ja que les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) al municipi han registrat 'força afluència'. Ho ha explicat a Cugat.cat, el president local d'Òmnium, Lluís Bonet.

Lluís Bonet

El tren anava molt ple. Abans ja havia sortit un altre tren on no hi cabíem. La sortida ha estat molt esglaonada.


De la seva banda, la branca santcugatenca de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), entitat que també conforma la Taula per la Democràcia, ha destacat la importància de la manifestació perquè 'l'empresonament dels presidents d'Òmnium i l'ANC és inacceptable'. Ho ha dit el coordinador local, Josep Lluís Lliberia.

Josep Lluís Lliberia

Han portat a la presó dues de les persones que han fet les majors mobilitzacions pacífiques d'Europa.


Molts santcugatencs han optat per desplaçar-se a Barcelona amb transport públic. Els motius principals que han animat els ciutadans a mobilitzar-se han estat 'la repressió viscuda a Catalunya', 'la falta de democràcia de l'Estat espanyol' i la 'reivindicació de la llibertat del poble català'. Cugat.cat ha parlat amb alguns dels manifestants.

Manifestants

La situació política que estem vivint és una involució democràtica innacceptable. / Defensar la llibertat dels líders d'Òmnium i d'ANC. / No es pot permetre la repressió de l'Estat espanyol.


Tot i que alguns ja tenien previst assistir a la manifestació des de feia dies, altres s'han animat a fer-ho després de la compareixença aquest dissabte del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en què ha anunciat les mesures polítiques que comporta l'activació de l'article 155 de la Constitució espanyola.

Manifestants

No teníem pensat anar-hi, però és essencial per defensar les nostres llibertats. / Hi anem després de les mesures preses pel Govern espanyol. / Tornem d'una excursió i és molt important anar-hi. / No pensava anar-hi per qüestions familiars, però Rajoy m'ha convençut.


La manifestació ha començat a les cinc de la tarda i ha recorregut el passeig de Gràcia de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.